Header Ads

Η αλλαγή είναι απαραίτητη όσο ποτέ στην Εορδαία (Του Γιώργου Ζεγκλίνα)

Μόλις 20 μέρες έχουν απομείνει για τον Πρώτο Γύρο των Εκλογών και ο Προεκλογικός αγώνας έχει πάρει φωτιά. Συζητήσεις, εκδηλώσεις, ομιλίες, τηλεφωνήματα, συνεντεύξεις και πολλά ακόμη στην ημερήσια διάταξη με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα των συνδυασμών, μέχρι την Κυριακή των Εκλογών.


Όμως,ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στον Δήμο Εορδαίας, υπάρχουν κάποια δεδομένα που είναι εμφανή στον καθένα, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, για την Αυτοδιοικητική μάχη. Πρώτο δεδομένο είναι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, τα 3 χρόνια που διοικεί τον Δήμο, απέτυχε παταγωδώς στο έργο για το οποίο κλήθηκε να φέρει εις πέρας. Ο Δήμος Εορδαίας συνεχίζει να έχει τα ίδια προβλήματα που είχε και πριν τις προηγούμενες εκλογές, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό.

Η ανεργία έχει φτάσει σε σημεία-ρεκόρ, ιδιαίτερα για εμάς τους νέους, τα έργα ανάπλασης που αν είχαν γίνει θα έδιναν μια ''ανάσα'' στην καθημερινότητα του πολίτη είναι ανύπαρκτα (ακόμη και αυτά που βεβιασμένα προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσει, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του πολίτη της Εορδαίας, δεν προχωρούν ικανοποιητικά). Οι υποδομές του Δήμου που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του Δημότη, όπως δημοτικά πάρκα, χώροι αναψυχής, γήπεδα και χώροι άθλησης κλπ., είναι το λιγότερο τραγικές ενώ το περιβάλλον συνεχώς υποβαθμίζεται με κεντρικό πρωταγωνιστή την ΔΕΗ και την Δημοτική Αρχή απαθή και σε αυτό το θέμα.

Δεύτερο δεδομένο είναι ότι, μέσα σε όλη αυτή τη δίνη προβλημάτων, από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα, η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει την γνωστή πεπατημένη παλαιοκομματική πολιτική, για την ''αλιεία'' ψήφων.

Το τάξιμο και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν, ενώ είναι πλέον κοινός τόπος, η προσπάθεια υφαρπαγής ψήφου μέσα από ''αμφιλεγόμενες πρακτικές'' για τις οποίες κανένα από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν μιλά, προκαλώντας όχι και τόσο μεγάλη έκπληξη, οφείλω να ομολογήσω!
Οι ανάγκες των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι οι πολίτες της Εορδαίας, θα υποκύψουν στην πελατειακή ρητορική, που χρησιμοποίησε και σε κεντρικό επίπεδο το σύστημα και το οποίο οδήγησε την κοινωνία στην καταστροφή της Μνημονιακής Πολιτικής.

Από την άλλη βέβαια, έχουμε έναν συνδυασμό ''γενόσημο'' της τωρινής συγκυβέρνησης. Στελέχη που συμμετείχαν σε παλαιότερα αποτυχημένα αυτοδιοικητικά σχήματα, τα οποία θέλουν να εμφανίζονται και ''αμόλυντα'', παρουσιάζονται από διάφορους κύκλους ως θετική προοπτική. Υποψήφιοι από τον χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιούν ''αντιμνημονιακό'' λόγο, απλώς και μόνο για να λαϊκίσουν σε μια έξαρση υποκρισίας, όταν στην πραγματικότητα αποτελούν ''δίδυμο συνδυασμό'' της παρούσας Δημοτικής Αρχής και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τον ίδια αποτυχημένη πολιτική στον Δήμο Εορδαίας, με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες τους. Είναι αναγκαίο, οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν περί τίνος πρόκειται και πέσουν στην καλοστημένη παγίδα.

Τέλος οι παρατάξεις της κ. Χόλμπα και της κ.Ανδρονικίδου δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προοπτική ελπίδας ,καθώς η μεν πρώτη ηγείται ενός κομματικού συνδυασμού που δεν έχει να πει κάτι νέο, ενώ η δεύτερη αν και δε φέρει την ίδια ευθύνη με την παράταξη της δημάρχου, αποτελούσε κομμάτι της συμπολίτευσης και διαφοροποιήθηκε μονάχα για προσωπικούς λόγους.

Σε αντιδιαστολή με όλους αυτούς τους συνδυασμούς και σε πείσμα όλων εκείνων που δεν ήθελαν την κάθοδο του, ο συνδυασμός ''ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ'', συγκεντρώνει τις δυνάμεις της Προοδευτικότητας, της Αριστεράς και των Κινημάτων, σε ένα ψηφοδέλτιο που ξεφεύγει από τα κομματικά όρια, που κάποιοι ''καλοπροαίρετοι'', κατηγόρησαν ότι έχει.

Το ''ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ'' είναι η μόνη εναλλακτική Δημοτική Παράταξη στον Δήμο Εορδαίας, ακριβώς γιατί πρεσβεύει την πολυσυλλεκτικότητα και έχει στελεχωθεί με άτομα από διάφορες ηλικίες (δίνοντας βαρύτητα στην Νεολαία), ανθρώπους της διπλανής πόρτας, όλων του κοινωνικού και εργασιακού φάσματος, με συμμετοχή στα Κινήματα και τις Συλλογικότητες και παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Εορδαίας.

Άτομα άφθαρτα, που δεν έχουν επιλεκτική μνήμη των πεπραγμένων τους και δεν κρύβουν αλλά είναι υπερήφανα για την μέχρι τώρα πορεία τους!

Οι Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου είναι ορόσημο για την αλλαγή που είναι απαραίτητη όσο ποτέ στην Εορδαία, που ζούμε και αγαπάμε.

Ελπίζω, ότι οι πολίτες θα κατανοήσουν την κρισιμότητα των καιρών και θα εμπιστευτούν με την ψήφο τους την Δημοτική Κίνηση της ανατροπής της σαπίλας, που τόσα χρόνια κατατρώει τα σωθικά της Εορδαίας.

Ας εφοδιαστούμε όλοι με θάρρος και χαμόγελο και πάνω από όλα δύναμη για όλα όσα θα έρθουν.
Καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψηφίους μου και συντρόφους μου σε αυτή την πορεία για την αναδημιουργία της Εορδαίας, μακριά από βεντετισμούς και αυταπάτες
Από το Blogger.