Header Ads

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Θεμιστοκλή Λαζαρίδη

Ο προβληματισμός για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλος. Υπάρχουν δύο ουσιαστικές απόψεις για το πώς ένας δήμος θα πρέπει να λειτουργεί και ποια θα πρέπει να είναι η αποστολή του.

Η πρώτη άποψη θέλει τον δήμο ένα απλό διαχειριστή έργων και πάροχο (της περισσότερες φορές όχι παραγωγό, αλλά αγοραστή και μόνο) υπηρεσιών. Η δεύτερη άποψη θέλει τον δήμο καταλύτη εξελίξεων (σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο), κέντρο δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας της κοινωνίας, οργανικά συνδεδεμένο με τα γεγονότα και τις εξελίξεις που αφορούν τους πολίτες του.


Η πρώτη άποψη θέλει τον πολίτη απλό ψηφοφόρο και σιωπηλό καταναλωτή. Η δεύτερη θέλει τον πολίτη πρόσωπο που συμμετέχει, κοινωνεί και επικοινωνεί με τους άλλους πολίτες, συνδιαμορφώνει απόψεις και οράματα για τον τόπο του.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών θα πρέπει να προτείνουν μία από τις δύο απόψεις. Το ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ είναι ο μόνος συνδυασμός στην Εορδαία που έχει επιλέξει την δεύτερη άποψη. Αυτός είναι ο λόγος που και εγώ στρατεύτηκα στην προσπάθεια αυτή.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Φλώρινα και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα. Είμαι οικονομολόγος (ΑΠΘ), κάτοχος μεταπτυχιακού στην διοίκηση επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και διδακτορικού τίτλου στην εταιρική διακυβέρνηση (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Εργάστηκα για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και από το 2003 εργάζομαι ως καθηγητής στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα είμαι Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ, Πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά), μέλος της Συγκλήτου του ΤΕΙ και της Κοσμητείας της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας. Έχω συγγράψςι (μόνος και με άλλους) 4 βιβλία και μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων.

Επίσης είμαι εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ενίσχυσης της οργανωσιακής και χρηματοοικονομικής απόδοσης των Δήμων στην Ελλάδα και ειδικός στα οργανωτικά σχήματα των δήμων.
Από το Blogger.