Header Ads

Εκδηλώσεις για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου

Η Δήμαρχος Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κος Χρήστος Κεσκερίδης, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου.

Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι εντάσσεται στις δραστηριότητες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας. Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων έντονης παρουσίας στην πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα το θέατρο, στο οποίο άλλωστε είναι επικεντρωμένη η δράση του.

Την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00 το βράδυ, η θεατρική ομάδα ενηλίκων του ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. με το ευφάνταστο όνομα ΔΗ.Θ.Ε.Ν., παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Η ωραία θυμωμένη» της Λένας Διβάνη. Την διασκευή και σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Μάρθα Μαυρίδου, υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την δράση του εργαστηρίου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο και θα αφορούν τα παιδιά.
Η ομάδα ΔΗ.Θ.Ε.Ν. πειραματίζεται με το θέατρο από το 2012. Στόχος της ήταν να εφαρμόσει στην πράξη την έννοια του όρου «ερασιτέχνης». Ως άλλοι «εραστές της τέχνης» τα μέλη της ομάδας δουλεύουν τα δύο τελευταία χρόνια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι αλλά και μέσα από θεατρικά κείμενα προσπαθώντας να ακαλύψουν την ίδια την ζωή. Κατά διαστήματα έχουν πάρει μέρος σε διάφορες δράσεις της πόλης (Τελετές έναρξης και λήξης αθλητικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Εορδαίας, Βιβλιοπαρουσιάσεις, Τελετή έναρξης πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών κ.α.). «Η ωραία Θυμωμένη» είναι η πρώτη παράσταση που παρουσιάζει η ομάδα στην πόλη και μάλιστα σε ειδικές συνθήκες αφού πρόκειται να παρουσιαστεί στο club Casarte (πρώην βιβλιοπωλείο Λέκτωρ).
Στην παράσταση εμφανίζονται : Αργυροπούλου Σούλα, Κετσετζίδου Λευκή, Πλωμαρίτης Πέτρος, Σακουλέβα Μαρία, Σιδηρόπουλος Κώστας, Σιδηροπούλου Όλγα
Τιντζογλίδου Άννα, Τραχανά Κατερίνα, Χαριτίδου Αντιγόνη, Χατζηαυγουστίδης Παναγιώτης
Ήχος: Ξανθοπούλου Ελένη, Φωτογραφίες: Φοίβος Κωστικίδης
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μάρθα Μαυρίδου
Από το Blogger.