Header Ads

Ταξική Συσπείρωση: Αναλογικού προεδρείου τα εννιάμερα

Πολιτική ενότητα στο Προεδρείο αλλά «χωροταξικός» διαχωρισμός μεταξύ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ. Ο Πρόεδρος στην Πλατεία και ο Γ. Γραμματέας στη μικρή Πλατεία. Τα βρήκαν στο μοίρασμα των αξιωμάτων», τα χάλασαν στο χώρο της συγκέντρωσης.



Μπορεί οι ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μη συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου, όπου εκτός από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές συμμετέχουν και εκατοντάδες απλοί εργαζόμενοι, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ψηφίζουν στο προεδρείο και τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΑΚΕ αρκεί να πάρουν την καρέκλα που τους «αναλογεί» αδιαφορώντας για τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου από ένα προεδρείο που δεν μπορεί πλέον να βγάλει ούτε μια ανακοίνωση.

Μετά το εκλογικό συνέδριο του εργατικού κέντρου της Κοζάνης την Κυριακή 30 Μαρτίου πρόεκυψαν οι εξής συσχετισμοί δυνάμεων ΔΑΚΕ (6) έδρες, Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) (4) έδρες, ΠΑΣΚΕ (3) έδρες, Μακρυγιάννης (διάσπαση πασκε) (1) έδρα, Ταξική Συσπείρωση μια (1) έδρα. Την Δευτέρα 7 Απριλίου συνεδρίασαν οι νέοι εκλεγμένοι σύμβουλοι για την συγκρότηση του νέου προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΠΑΜΕ επιδοθήκαν σε ένα μοίρασμα καρεκλών και θέσεων με βάση την αριθμητική σειρά εδρών. Ξέχασαν όμως την αντιπροσωπευτικότητα στην Εκτελεστική Επιτροπή όπου πρέπει να αντιπροσωπεύονται όλες οι τάσεις του Δ.Σ και πραξικοπηματικά προχώρησαν σε διορισμό και μοίρασμα των θέσεων –ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ -ΠΑΣΚΕ αποκλείοντας τις άλλες δυο παρατάξεις.

Ξεκαθαρίζουμε ότι: Η συγκρότηση προεδρείου είναι πολιτική και όχι μαθηματική πράξη για αυτό άλλωστε στη ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ δεν παίρνει αξίωμα στο προεδρείο αλλά διεκδικεί αντιπροσώπευση στην Εκτελεστική Επιτροπή (και πολύ σωστά κάνει). Τι αλλάζει στα δευτεροβάθμια; Δεν είναι πολιτικά όργανα τα Εργατικά Κέντρα;

Αντίθετα οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες είναι αγωνιστικές διαδικασίες που θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι εργαζόμενοι ασχέτως κομματικής τοποθέτησης, με τα ξεχωριστά τους ΜΠΛΟΚ δείχνοντας έτσι και τη διαφορετικότητά τους. Αυτό ειδικά στην επαρχία είναι αναγκαίο γιατί οι δυνάμεις είναι περιορισμένες και οι διαφορετικές συγκεντρώσεις προκαλούν αποσυσπείρωση και μη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις. Αυτό λοιπόν που προέχει είναι η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και όχι η κομματική επίδειξη ισχύος.

Η Ταξική Συσπείρωση από την πλευρά της πιστή και αμετάκλητη στην άποψη ότι η ψήφιση του προεδρείου θα πρέπει να γίνεται με βάση πολιτικού προγραμματικού πλαισίου, και βλέποντας να παίζεται το ίδιο παιχνίδι σε επανάληψη δεν ψήφισε κανέναν αρνούμενη να συμμετέχει σ αυτό το αλισβερίσι της μοιρασιάς.

Έτσι αυτό το μόρφωμα που ονομάστηκε νέο Προεδρείο στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης διαμορφώθηκε με πρόεδρο από την ΔΑΚΕ γραμματέα από το ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρο από την ΠΑΣΚΕ.

Τα αυτονόητα αδιέξοδα που δημιουργούν τέτοιες λογικές και συνδικαλιστικές πρακτικές δεν άργησαν να φανούν, μόλις την μεθεπομένη μέρα της απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΣΕ. Εργαζόμενοι και πολίτες της πόλης παρακολούθησαν μια κωμικοτραγική παράσταση μονολόγου από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ μιας και ο γραμματέας βρίσκονταν στην ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Αυτή η γελιοποίηση του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να σταματήσει άμεσα
Η ταξική συσπείρωση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τις αναλογεί δεν συμμετείχε στη χθεσινή πορεία και επανεξετάζοντας τη στάση της θα προβεί σε πρωτοβουλίες και αποφάσεις προσπαθώντας να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση προς το συμφέρον των εργαζομένων και όλου του εργατικού κινήματος
Κοζάνη 10/4/2014
Το γραφείο τύπου
Από το Blogger.