Header Ads

Γεώργιος Σβώλης: Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα των Λαϊκών Αγορών

Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα των Λαϊκών Αγορών, απέστειλε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Σβώλης, στον Υπουργό και Υφυπουργό Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Συλλόγους παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά τη διαμαρτυρία των Συλλόγων Παραγωγών κι επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την 29-4-2014, ημέρα Τρίτη, ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, εμπορίου και απασχόλησης Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζω τη συμπαράστασή μου στα δίκαια αιτήματα των διαμαρτυρομένων πωλητών λαϊκών αγορών Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα εκφράζω την αντίθεσή μου στις προτεινόμενες διατάξεις του Σχεδίου Νόμου για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος, όπως:

1. Αντιμετώπιση του φορολογικού και ασφαλιστικού προβλήματος, όπου και προτείνω την απάλειψη της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τη θεώρηση των αδειών.
2. Για την τοποθέτηση των πωλητών με κλήρωση, προτείνω να παραμείνει το ισχύον καθεστώς ως έχει, με αρμόδιο φορέα υλοποίησης τις Περιφέρειες της χώρας.
3. Αναφορικά με το διαχωρισμό επαγγελματιών και παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών, προτείνω παραμονή της σημερινής κατάστασης, αφού με αυτή θα υπάρχει σωστός ανταγωνισμός και προστασία καταναλωτή.
4. Σχετικά με τα αυξημένα πρόστιμα παραβάσεων και τις ποινικές κυρώσεις που τις συνοδεύουν, πρέπει στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η κοινωνία μας, λόγω κρίσης, να μειωθούν, ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή τους και είσπραξή τους.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης

Γεώργιος Σβώλης
Από το Blogger.