Header Ads

Η Ραχήλ Μακρή, η ελευθεροτυπία και η Καθημερινή

Από το unfollow.com.gr
«Μία δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου συνελήφθη μετά την μήνυση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. Πολλοί θέτουν ζήτημα ελευθεροτυπίας. Δεν κατανοούν ότι στη σημερινή συγκυρία, τώρα που η οικονομία σταθεροποιείται, η εμπιστοσύνη του κόσμου στην φιλελεύθερη δημοκρατία αποκαθίσταται και η χώρα γυρίζει σελίδα, παρόμοιες μίζερες αντιδράσεις δύνανται να βλάψουν βιαίως τις προσπάθειες τόσων ετών. Εξάλλου, ό,τι έγινε ακολούθησε κατά γράμμα τη νομιμότητα. Οι ερμηνείες μπορούν να δοθούν και αργότερα. Η ψυχραιμία δεν είναι απλώς ευπρόσδεκτη, είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ για την ανάκαμψη»


Σήμερα, δυστυχώς, δεν κυκλοφορεί η Καθημερινή. Αυτό το κενό, συναισθανόμενος την ιστορική αναγκαιότητα της διατύπωσης μιας ψύχραιμης θέσης, προσπαθώ να καλύψω εδώ.

Κι αυτό γιατί πολλοί έσπευσαν να θορυβηθούν από τη σύλληψη της Δέσποινας Κονταράκη, μετά από την μήνυση που κατέθεσε η Ραχήλ Μακρή. Να υπενθυμίσω πως, σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Ελεύθερου Τύπου, «ανερυθρίαστα, η Ραχήλ Μακρή βάφτισε αθώ­ους εκείνους που έδιναν εντο­λές ή συμμετείχαν στα τάγμα­τα εφόδου, που ξεχύνονταν τις νύχτες στους δρόμους προς αναζήτηση θυμάτων».

Ακόμα και τα ψύχραιμα κατά τα άλλα Νέα αφιερώνουν στο θέμα το κύριο άρθρο τους, γράφοντας μεταξύ άλλων: «[...] είχε προηγηθεί μήνυση βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία δυσαρεστήθηκε με δημοσιογραφικά σχόλια επί της αποδιδόμενης σε αυτήν περιβόητης φράσης “κλείσατε στη φυλακή αθώους ανθρώπους” – όπου “αθώοι άνθρωποι” είναι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής… Προφανώς η βουλευτής – όπως και κάθε θιασώτης της φίμωσης των εφημερίδων – προσπερνά το γεγονός ότι στη δημοκρατία ουδείς είναι υπεράνω κριτικής».

Και ξεχνώντας, βέβαια, πως η αποδιδόμενη δήλωση είναι πλαστή, άρα πως δεν πρόκειται εδώ για κριτική αλλά για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ηθελημένη δημιουργία αρνητικού κλίματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς αυτούς που τόσο καιρό περί άλλα ετύρβαζαν να αρχίζουν να σκέφτονται πως οι μηνύσεις κατά των ΜΜΕ είναι γενικά κακή ιδέα…

Από το Blogger.