Header Ads

SOS κατοίκων της Ακρινής για τις συνέπειες του λιγνίτη - Παρέμβαση Ρ. Μακρή

Κραυγή αγωνίας και S.O.S., για τις συνέπειες του λιγνίτη στις ζωές τους, εξέπεμψαν, μέσω της συχνότητας του Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και της εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, οι κάτοικοι της Ακρινής Κοζάνης, οι οποίοι, ζώντας κυριολεκτικά πάνω στην τέφρα, όπως δηλώνουν και βλέποντας καθημερινά φίλους και συγγενείς να χάνονται, ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση του χωριού τους.



“Η ΔΕΗ έχει απαλλοτριώσει μέρος των ζωών μας”

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε το μέλος του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής, Χαράλαμπος Σισμανίδης, ο οποίος τυγχάνει και συνταξιούχος της ΔΕΗ, “Η ΔΕΗ έχει απαλλοτριώσει μέρος των ζωών μας. Κάθε σπίτι διαθέτει τουλάχιστον 4 – 5 τελειωμένα συνταγολόγια. Ότι βγάζουμε το δίνουμε στα φάρμακα. Δεν βρήκαμε εμείς την ΔΕΗ, αυτή μας βρήκε και μας οφείλει την μετεγκατάσταση του χωριού μας”.

Ρ. Μακρή: “Μεγάλωσα στην Κοζάνη, βλέποντας κηδειόχαρτα νέων ανθρώπων”

Για την υπόθεση στην εκπομπή παρενέβη η Βουλευτής Κοζάνης και αρμόδια Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους απαξίωσης της ΔΕΗ και στα προβλήματα των κατοίκων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μεγάλωσα στην Κοζάνη, βλέποντας κηδειόχαρτα νέων ανθρώπων”.

N. Μάντζαρης (WWF): “Αν η Ελλάδα ακολουθήσει αυτές τις κλιματικές και ενεργειακές πολιτικές, δεν θα βγει οικονομικά”

Στο θέμα όμως αναφέρθηκε και ο υπεύθυνος θεμάτων Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της WWF ΕΛΛΑΣ, Νίκος Μάντζαρης, εξηγώντας πως ο λιγνίτης δεν είναι η μόνη λύση και πως: “Αν η Ελλάδα ακολουθήσει αυτές τις κλιματικές και ενεργειακές πολιτικές που έχει υποσχεθεί, δεν θα βγει οικονομικά. Ακόμα και ψυχρά οικονομικά δηλαδή, αν το δει κανείς, πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις”.

Διαβάστε τις συνεντεύξεις στον alpha965.gr
e-saloniki.gr
Από το Blogger.