Νεα Πτολεμαιδας

Rss - Νέα ΠτολεμαΐδαςEpikoinonia me Nea PtolemaidasYoutube Nea PtolemaidasTwitter PtolemaidaFacebook Ptolemaida

4/4/14

Ραχήλ Μακρή: Εξαθλιώνουν τα ΑμεΑ, την ώρα που ο Κεδίκογλου προβάλει την κοινωνική ευαισθησίαΚατάθεση της υπ. αριθμ. 7444/2-4-2014 ερώτησης της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με τη πολύμηνη αναμονή επανελέγχου των ΑμεΑ από τα ΚΕΠΑ και τη σπατάλη δημοσίου χρήματος για προβολή του κ. Κεδίκογλού.Την ώρα που οι πλέον ευάλωτοι των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους, βρίσκονται σε καθεστώς παρατεταμένης αιχμαλωσίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για τη χορήγηση των συντάξεων τους, η Συγκυβέρνηση παρέχει δροσιστικά ποτά στα πλαίσια της επικοινωνιακής προβολής της διοργάνωσης "Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ".
Οι περικοπές στα ποσοστά αναπηρίας σε συνδυασμό με τη πολύμηνη ταλαιπωρία των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τα ΚΕΠΑ, υποβαθμίζει τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Η απουσία κοινωνικής μέριμνας, εγκλωβίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην παρατεταμένη αναμονή των ΚΕΠΑ, με αποτέλεσμα την περικοπή για μεγάλα χρονικά διαστήματα της μοναδικής πηγής διαβίωσης, της αναπηρικής σύνταξης, του προνοιακού επιδόματος, καθώς και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Καθημερινά επιβεβαιώνεται η κυβερνητική αναλγησία σε βάρος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και ειδικότερα την ώρα που τα άτομα αυτά παραμένουν χωρίς σύνταξη, επίδομα πρόνοιας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ παράλληλα δαπανώνται χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου για επικοινωνιακές προβολές της Συγκυβέρνησης. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον της Συγκυβέρνησης είναι η προβολή της μόνο στα ΜΜΕ, αφού για τα άτομα με αναπηρία αδιαφορεί παντελώς μη φροντίζοντας να τους εξασφαλίσει το αυτονόητο: τους στοιχειώδεις πόρους για τη διαβίωσή τους.
Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αρ. πρωτ. 7444/2-4-2014 Ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προκειμένου, να δοθούν επιτέλους απαντήσεις για τις ενέργειες που προτίθενται να αναλάβουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ σχετικά με τα ΚΕΠΑ.


Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr


Από το Blogger.
-