Header Ads

23 του Απρίλη 1944, το ολοκαύτωμα στους Πύργους της Εορδαίας…. όταν η υποκρισία περισσεύει

του Ηλία Ακριτίδη
Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα ή σαν τραγωδία και όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με ότι μας βολεύει τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…



Το 1944, στους Πύργους της Εορδαίας το ναζιστικό τέρας και οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους εξανδραπόδισαν και σκότωσαν 370 κατοίκους. Τα ναζιστικά κτήνη δεν δίστασαν να δολοφονήσουν από μωρά ενός μήνα έως γέρους 90 χρόνων.

Στον τόπο της θυσίας οι Σιδηρόπουλος και Σαμπακίδης, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της κοινότητας των Πύργων, χωρίς αιδώ για τη θυσία και το αίμα που χύθηκε στο ολοκαύτωμα των Πύργων για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία μας, έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για το θεαθήναι μπροστά στους Γερμανούς αντιφασίστες που ήρθαν και ζήτησαν συγνώμη εκ μέρους του Γερμανικού λαού. Γι αυτούς όμως ισχύει πως πολλούς ανθρώπους μπορείς να τους κοροϊδεύεις για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις για πολύ καιρό.

Σήμερα, με πρόσχημα το χρέος, η ιμπεριαλιστική ΕΕ υπό την ηγεμονία της Γερμανίας της Μέρκελ και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, Σαμαράς και Βενιζέλος, σαν άλλοι Τσολάκογλου, επιβάλουν στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας την πιο βίαιη οικονομική καταστροφή και την ερήμωση της χώρας μας σε καιρό ειρήνης. Αλήθεια πώς να μην ξυπνήσουν σήμερα οι μνήμες του χθες από τις πολλαπλές τραγωδίες που προκάλεσε η τριπλή κατοχή των Γερμανών ναζί και των Ιταλών και Βουλγάρων φασιστών;

Σιδηρόπουλος και Σαμπακίδης ενώ είναι υποψήφιοι στον πιο ακραίο μνημονιακό συνδυασμό, συνεργοί στην κανιβαλική κοινωνική γενοκτονία που επιβάλουν η ιμπεριαλιστική ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ξεπουλώντας από κοινού το δημόσιο πλούτο ιδιωτικοποιώντας τα πάντα (ήδη έχουν ξεπουλήσει στον Μπόμπολα τα σκουπίδια), καθιστώντας τη χώρα μας αποικία χρέους της Γερμανίας και της ΕΕ, υποκρίνονται πως τιμούν και υποκλίνονται στη θυσία των κατοίκων στους Πύργους για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Είναι ο συνδυασμός που υποδέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων τον Φούχτελ, τοποτηρητή του Γερμανικού κεφαλαίου στη χώρα μας. Ο οποίος δεν ήρθε βέβαια στην περιοχή μας για να δείξει το μπόι του, ούτε για να δει αν είμαστε ωραίοι. Ήρθε να δει τι μπορεί να εκποιηθεί και έχουμε πολλά ακόμα: νερά, ορεινούς όγκους, ορυχεία, το νοσοκομείο… Όλα αυτά και πολλά άλλα έβαλε στο τραπέζι ο γκαουλάιτερ Φούχτελ από κοινού με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο της Κοζάνης.

Έτσι λοιπόν οι θυσίες του χτες στην περιοχή μας στοιχειώνουν το σήμερα. Ένα σήμερα που δεν έχει αύριο για μας και τα παιδιά μας. Ένα σήμερα που ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ. Το ξεπούλημα της πατρίδας μας είναι εδώ και σε εξέλιξη, τη ενόχω συνεργεία των Σιδηρόπουλου-Σαμπακίδη, οι οποίοι εντελώς υποκριτικά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα στον τόπο της θυσίας.

ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ υπ. περιφ σύμβουλος με την ΑΡ.ΣΥ
Από το Blogger.