Header Ads

Απεργία στις 9 Απρίλη - Συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κοζάνης

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αυτές τις μέρες δώσαμε και δίνουμε τη μάχη μέσα στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στον αντιδραστικό έλεγχο, τη λεγόμενη «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας.

Με το «νέο σχολείο», με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης , που αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ , επιδιώκουν να διαμορφώσουν μέσα από το σχολείο το φθηνό εργατικό δυναμικό που χρειάζονται τα μονοπώλια. Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας , που ζητά από τους διευθυντές να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας με ανάθεση , επιχειρεί να κάμψει τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών.
Η πλειοψηφία όμως του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εορδαίας (Ενωτική Κίνηση – ΔΑΚΕ ) με τη συνολική της στάση «έδρασε ενάντια» στην αντίδραση των συναδέλφων που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας. Στην αρχή υπονόμευσε την προώθηση του πρακτικού που πρότεινε η ΟΛΜΕ (μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ που ψηφίστηκε από ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ). Στην ενημέρωση , στους Συλλόγους και στη Γ. Σ. έσπερναν το φόβο και την τρομοκρατία σε όλους τους συναδέλφους. Και το αποκορύφωμα, δεν συγκάλεσαν Γ. Σ. όπως πρότεινε η ΟΛΜΕ για να καθορίσουμε τη στάση μας για τις ομάδες εργασίας και να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτές.
. Στην ουσία εκείνο που προωθούν είναι η υποταγή μέσω της «νομιμότητας» και του «τυπικού» (όπως κάνει και η Διοίκηση). Αλήθεια ποιος συνάδελφος να απευθυνθεί στο ΔΣ και να ζητήσει στήριξη στις πιέσεις και τις υποδείξεις της Διοίκησης; Έτσι θα γίνει «συλλογικό, δημιουργικό, αγωνιστικό και όχι απαξιωμένο το συνδικάτο»;
Δεν είναι για μας πρωτόγνωρη αυτή η  συνδικαλιστική στάση. Χρόνια ζούμε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. Τώρα βλέπουμε και τον εκκολαπτόμενο κυβερνητικό -πλην όμως «αριστερό»- συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δώσουν τη μάχη τους ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική, που τσακίζει τις ζωές μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  ο νόμος  πουθενά δεν αναφέρει ότι η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας είναι υποχρεωτική! Επιπλέον το εργατικό κίνημα έχει πείρα από το κουρέλιασμα πολλών αντιλαϊκών νόμων του αστικού κράτους.
Νόμος και μονόδρομος για εμάς είναι ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ !
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ 10.30 π. μ.
ΚΟΖΑΝΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ 10.30 π. μ.
Από το Blogger.