Header Ads

ΔΕΗ: Το θερινό ωράριο του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση

Ανακοίνωση με την οποία παρέχει διευκρινίσεις για το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο-νυχτερινό) εξέδωσε τη Δευτέρα η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου ότι για την καλοκαιρινή περίοδο, από 1ης Μαΐου 2014 έως 31ης Οκτωβρίου 2014, το συνεχές ωράριο θα ισχύει από 23:00 έως 07:00, όπως κάθε χρόνο.



Το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (Γ1Ν) είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με δύο τιμές.

Έτσι, οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της κανονικής χρέωσης χρεώνονται με την κανονική τιμή (οικιακό τιμολόγιο χωρίς χρονοχρέωση - Γ1), ενώ οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της χαμηλής χρέωσης χρεώνονται με μειωμένη τιμή.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το τιμολόγιο αυτό συμφέρει:

Όταν χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης).

Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο.

Όταν η 4μηνιαία κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Από το Blogger.