Header Ads

Συνδυασμός Μουμουλίδη: Θεματική για την Υγεία στην Πτολεμαΐδα

Την Πέμπτη 10-4-14 στις 12.30 μμ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δ.Μ Θέμης Μουμουλίδης συνοδευόμενος από τους: Νίκο Μπαλλά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Γούλιαρου Θεοδώρα, Ευγενία Κατσίδου και Τάσο Πολιτίδη, επισκέφθηκε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και συνομίλησε με τους Εκπροσώπους των εργαζομένων και τον διοικητή του Νοσοκομείου Παύλου Γεώργιο.


Την ίδια ημέρα στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος των θεματικών που οργάνωσε ο συνδυασμός «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ» με την θεματική για την Υγεία.

Την θεματική συζήτηση άνοιξαν με τις τοποθετήσεις τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Θεοφύλακτος θέτοντας τους στόχους για μία ενιαία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων της υγείας στην περιφέρεια.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι γιατροί Στρατής Πλωμαρίτης και Αγάπιος Γαβριηλίδης, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Γιάννη Παπαδόπουλο, το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης Ελισάβετ Δερβενιωτάκη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Φώτη Μπαμπάτσικα με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Πολλές επίσης ήταν και οι παρεμβάσεις, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το ακροατήριο.

Στην τοποθέτηση του ο γιατρός Στρατής Πλωμαρίτης, μίλησε για την αποδόμηση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας , από τις μνημονιακές πολιτικές που οδήγησε εκατομμύρια συνανθρώπους μας να μην έχουν πρόσβαση σε αυτό.


Αναφέρθηκε στην σχέση περιβάλλοντος και υγείας, τις επιπτώσεις του σημερινού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στην σωματική και ψυχική υγεία, την απαξίωση της εργασίας και του ανθρώπου.

Το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος χώρου, είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανέφερε ότι η ίδια η κοινωνία πρέπει να υπερασπίσει με αγώνες το δημόσιο αγαθό της υγείας και ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ο γιατρός Αγάπιος Γαβριηλίδης άνοιξε τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν για συζήτηση με στόχο ένα περιφερειακό σχέδιο για την υγεία με δύο βασικούς παραμέτρους.

-Ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και την αναβάθμιση των 5 υπαρκτών νοσοκομείων που σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση και καταρρέουν, με ενιαία διοίκηση,

-Την διατύπωση μια σοβαρής πρότασης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που σήμερα είναι ανύπαρκτη, αναποτελεσματική και χωρίς στελέχωση.

Τον κύκλο της συζήτησης έκλεισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δ.Μ, Θέμης Μουμουλίδης, εξηγώντας γιατί επιλέχθηκαν οι κύκλοι των θεματικών συζητήσεων και πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει αυτός ο διάλογος στην διατύπωση ενός περιφερειακού σχεδίου για την Δ.Μ.

Επισήμανε επίσης την πλήρη διάσταση απόψεων που υπάρχουν ανάμεσα στην κυβερνητική πρόταση για το υγειονομικό σχέδιο της περιφέρειας όπως αυτή εκφράστηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου από την μία και των φορέων στο χώρο της υγείας από την άλλη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Εάν παρακολουθήσουμε αυτήν την συζήτηση θα νομίσουμε πως ζούμε σε δύο διαφορετικές χώρες.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε όλους τους φορείς που σχετίζονται με την υγεία να πάρουν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια που θα οδηγήσει σε ένα ενιαίο σύστημα υγείας με στόχο την τριτοβάθμια περίθαλψη και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Καταλήγοντας ο Θέμης Μουμουλίδης ανέφερε πως το σχέδιο για την υγεία μετά την τελική διατύπωση προτάσεων, θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο από την επόμενη μέρα της περιφερειακής διοίκησης





ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ





ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ





ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ






ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ





ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.





ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΑΚΗ





ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ¨ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ)





ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Από το Blogger.