Header Ads

Εκδήλωση στη Φλώρινα: Ενέργεια: Το νέο τοπίο (Πώληση της ΔΕΗ) στη Δ. Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας, η πρώτη θεματική εκδήλωση του περιφερειακού συνδυασμού Δ. Μακεδονίας «αλλάΖουμε εποχή».


Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ενέργεια :Το νέο τοπίο (πώληση της ΔΕΗ) στη Δ. Μακεδονία»

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Επίσης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν : οι βουλευτές Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης, Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ιωσηφίδης Ιωακείμ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.


Τόσο ο κεντρικός ομιλητής, όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές τόνισαν την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή έχει σημασία για τον ελληνικό λαό, να παραμείνει δημόσια η ΔΕΗ.

Παράλληλα υπογράμμισαν πως η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε Δημόσια επιχείρηση, αλλά αποτελεί «ΤΗ» στρατηγική επιχείρηση της χώρας με εθνικές διαστάσεις, καθότι όπως συμπλήρωσαν, η ενέργεια είναι, μαζί με το νερό, τα δυο πρώτα Δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τα οποία δεν επιδέχονται ιδιωτικοποίηση.

Κάλεσαν τους εργαζομένους στη ΔΕΗ, τα συνδικάτα και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις και πάνω απ’ όλα, όλο τον λαό της Φλώρινας, να συμβάλλουν αποφασιστικά στη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου, προκειμένου να σταματήσει το έγκλημα της διάλυσης και πώλησης της ΔΕΗ, όπως αυτή έχει αποφασισθεί με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 24 Ιουλίου 2013.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η υλοποίηση του σχεδίου της «Μικρής ΔΕΗ», στην οποία έχουν ενταχθεί όλες οι μονάδες παραγωγής και τα ορυχεία του Ν. Φλώρινας, σημαίνει στην ουσία ότι πουλάει η συγκυβέρνηση όλο τον Νομό της Φλώρινας.

Απέναντι σε αυτό το ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ έδωσαν την υπόσχεση και οι τρείς βουλευτές, ότι θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο εντός και εκτός Βουλής για την αποτροπή του, καθώς και για την ανατροπή της κυβέρνησης καταστροφής.

Με την ίδια αγωνία και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης ανέφερε ότι:

Οι Περιφερειακές εκλογές είναι μείζον πολιτικό γεγονός και από το αποτέλεσμά τους εξαρτάται το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο αποπροσανατολισμός του εκλογικού σώματος, μιλώντας κάποιοι μόνο για αυτοδιοικητικές εκλογές, γίνεται προσχηματικά στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κοινωνία.

Οι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και σε ιστορικό αδιέξοδο.

Μόνη ελπίδα ο ιστορικός μονόδρομος της ανατροπής, με την υπεύθυνη συμμετοχή των πολιτών στην οικοδόμηση μιας άλλης, Αλληλέγγυας Κοινωνίας, μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας.

Είμαστε εδώ, με το συνδυασμό ΑλλάΖουμε εποχή, για να συμβάλλουμε με αντιλήψεις που έρχονται από το μέλλον. Είμαστε εδώ για να προτείνουμε με αίσθηση ευθύνης, ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό του μέλλοντος για την Δυτική Μακεδονία, όπως διατυπώνεται πολύ σύντομα στην διακήρυξη μας.

Είμαστε εδώ με προτάσεις συλλογικά επεξεργασμένες, εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες.

Προτείνουμε ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο, λέγοντας όχι στους επαγγελματίες «πολιτικούς», και ναι στη δημιουργική πολιτική, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Μέσα από ένα νέο διαφορετικό πολιτικό ήθος, με διαφάνεια, και τον δημιουργικό διάλογο θα σταθούμε απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι πρόσωπα, αλλά το σαθρό και αδιέξοδο κατεστημένο, η πολιτική αναλγησία, ο πολιτικός κυνισμός, ο αμοραλισμός.

Σε όλη τη Δυτ. Μακεδονία, το ίδιο και στη Φλώρινα συγκροτούμε δυναμικά ψηφοδέλτια, ψηφοδέλτια νίκης, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανατροπής και αλλαγής της σημερινής εικόνας στην Αυτοδιοίκηση.

Ακλούθησε δημιουργικός διάλογος με τους πολίτες, όπου διατυπώθηκαν αξιόλογες απόψεις και ερωτήσεις και στη συνέχεια δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις τόσο από τον κ.Πετράκο όσο και από τον κ Μουμουλίδη.

Η εκδήλωση έκλεισε με το συμπέρασμα, ότι θέλουμε δημόσια ΔΕΗ, γιατί η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό, θέλουμε μια νέα παραγωγική ΔΕΗ μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, μια ΔΕΗ που θα εξυπηρετεί και θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.


Από το Blogger.