Header Ads

Ο Θέμης Μουμουλίδης στο πλευρό των εκπροσώπων λαϊκών αγορών - Επίσκεψη και στο ΤΕΙ

Τη συμπαράσταση του συνδυασμού «ΑλλαΖουμε Εποχή» στους παραγωγούς και μικροπωλητές των λαϊκών αγορών, εξέφρασε ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος έδωσε το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Λαϊκών Αγορών στην Περιφέρεια Δυτικής στις 29 Απριλίου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Γιάννη Θεοφύλακτο και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, στη συνέχεια μετέβησαν στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, ενάντια στο προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο θεσμό των λαϊκών αγορών και να πλήξει τα συμφέροντα των παραγωγών και επαγγελματιών. Το τραγελαφικό είναι ότι η νυν περιφερειακή Αρχή που ευθύνεται για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τον κλάδο, στηρίζοντας την καταστροφική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης, είχε το θράσος να βγάλει και προεκλογικό λογύδριο στους διαμαρτυρόμενους διά του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου, αντί να κάνει την αυτοκριτική της.
Ο Θ. Μουμουλίδης υπογράμμισε ότι «με το νομοσχέδιο επιχειρούνται βίαιες αλλαγές και με άλλοθι την δήθεν αναβάθμιση των λαϊκών αγορών, δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στους παραγωγούς και επαγγελματίες σε όφελος των εισαγωγέων και των μεγάλων αλυσίδων SOUPER – MARKET». Ακόμη τόνισε: «όπως αποδεικνύεται ο πόλεμος αργά ή γρήγορα φτάνει στο κατώφλι όλων. Τώρα έφτασε και στο κατώφλι των λαϊκών αγορών.
Εμείς ως περιφερειακός συνδυασμός είμαστε μαζί με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές και αγωνίζονται για το μεροκάματο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τον συνδυασμό μας είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τις ισοπεδωτικές πολιτικές της συγκυβέρνησης και τους τοπικούς εκφραστές της. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι άμοιρη ευθυνών».
Στο ΤΕΙ το κλιμάκιο του συνδυασμού «ΑλλαΖουμε Εποχή» παρακολούθησε μία ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσαν οι φοιτητές της ΣΔΟ με θέμα: «Καινοτόμες λύσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Στη συνέχεια συναντήθηκε με καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος.
Με δήλωσή του ο Θ. Μουλίδης υπογράμμισε: «Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έχει στο ενεργητικό του ένα σημαντικό ερευνητικό έργο και διακρίθηκε πολλές φορές για καινοτόμες λύσεις και εφευρέσεις. Η ολόπλευρη στήριξη του Ιδρύματος και η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή αποτελεί βασική επιλογή του συνδυασμού μας. Οι καινοτόμες προτάσεις μπορούν να δώσουν διέξοδο στην ανασυγκρότηση της οικονομίας της περιοχής».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Από το Blogger.