Header Ads

Χαιρετισμός Μ.Παπαδόπουλου στην παρουσίαση του συλλεκτικού γραμματοσήμου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Μ.Παπαδόπουλου στην παρουσίαση του συλλεκτικού γραμματοσήμου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία:




Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας τους οικοδεσπότες μας από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας για την εξαιρετική φιλοξενία σήμερα. Καθώς και τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ, κ. Μελαχροινό, για την συνεργασία του, στην έκδοση του συλλεκτικού γραμματοσήμου του Κέντρου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία που ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική.

Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, για να γιορτάσουμε αυτήν τη συνεργασία και να στηρίξουμε το έργο του Κέντρου. Το έργο του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλλετε και ότι προσφέρετε διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα μέσα από τα προγράμματα και την εν γένει δραστηριότητά σας, είναι πολύπλευρο και αποτελεσματικό.

Αποστολή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας όπως άλλωστε γνωρίζετε είναι η δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου υποστήριξης για την τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η παγκόσμια προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης σύμφωνα με τις αρχές και τις πολιτικές που θεσπίζει το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας και σύμφωνα με το αρχαίο ελληνικό ολυμπιακό ιδεώδες που υπαγόρευε την παύση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τόσο το Ίδρυμα όσο και το Κέντρο συνεχίζουν την αρχαιο-ελληνική παράδοση και γι’ αυτό δε θα μπορούσα παρά να αισθάνομαι υπερηφάνεια και χαρά. Στη σύγχρονη πραγματικότητα όπου οι συγκρούσεις και διενέξεις δεν έχουν σταματήσει, αλλά δυστυχώς εντείνονται όπως δείχνουν οι αναταράξεις κοντά στην χώρα μας, στην Συρία και την Ουκρανία, με εκατοντάδες θύματα, με μετακινήσεις πληθυσμών και με επιπτώσεις που επηρεάζουν την οικονομία, την παγκόσμια ισορροπία και έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και αγγίζουν τον καθένα πολίτη του κόσμου, τον καθένα από εμάς, άμεσα ή έμμεσα, ο θεσμός της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι πιο επίκαιρος και απαραίτητος από ποτέ άλλοτε.

Από το Blogger.