Header Ads

Καταγγελία κατά του προεδρείου της ΚΕΔΕ για προσπάθεια διαστρέβλωσης

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του προεδρείου της ΚΕΔΕ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της (08-04-2014) όπου επιχειρήσαμε να καταθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας γύρω από την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών των ΟΤΑ μέσω ΚΟΙΝΣΕ.Π..
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΕ προσπάθησε για ακόμα μία φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με στόχο να παραδοθούν οι Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α. στην ιδιωτική πρωτοβουλία και πιο συγκεκριμένα στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.. Παραθέτουμε την επιχειρηματολογία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κυρίου Ασκούνη, υπέρ της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπως την βρήκαμε σε δημοσίευμα της αυτοδιοικητικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Newsta.gr και όπως την ακούσαμε στη τελευταία συνεδρίαση που ήμασταν παρόντες:
«Ωστόσο οι Κοιν.Σ.Επ., ισχυρίστηκε , συστήθηκαν από τον νομοθέτη για την αντιμετώπιση τόσο της αυξανόμενης ανεργίας στη χώρα μας όσο και για την αντιμετώπιση των αναγκών των δήμων σε προσωπικό για τη διατήρηση της λειτουργίας των κοινωνικών τους δομών και την εκπλήρωση του κοινωνικού τους ρόλου στις τοπικές κοινωνίες, δεδομένου ότι και  το προσωπικό έχει ελαττωθεί σημαντικά λόγω της διαθεσιμότητας και της πρόωρης συνταξιοδότησης  εργαζομένων στους δήμους, αλλά και εκ του γεγονότος ότι οι περιορισμοί  στις προσλήψεις δεν επιτρέπουν την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.»

Αποκατάσταση της αλήθειας:
1. Το προσωπικό στις Κοινωνικές Δομές δεν έχει ελαττωθεί καθόλου λόγω της διαθεσιμότητας, μιας και είμαστε κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ..
2. Ο περιορισμός προσλήψεων όπως ορίζεται από την Π.Υ.Σ.33/2006 δεν ισχύει για το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και για όλα τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. προγράμματα (όπως είναι η «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» στο οποίο υπάγονται ΚΔΑΠ και παιδικοί).

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και το αντίστοιχο απόσπασμα από τον προγραμματισμό προσλήψεων για τους ΟΤΑ για το έτος 2014 όπως εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών με αριθ. πρωτ. οικ. 3259/30-01-2014:
«Από τον περιορισμό αυτό εξαιρείται το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβασιούχοι έργου που αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη μορφή αντιτίμου και το προσωπικό που απασχολείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων κοινοτικών προγραμμάτων, κατά το σκέλος που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι.»
και
«Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
Με το άρθρο 127 του ν.4199/2013 παρατάθηκε εκ νέου η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου στο πλαίσιο του προγράμματος προσωπικού έως 30-9-2014, επομένως δεν απαιτείται η προηγούμενη χορήγηση της έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει.»

Αυτά είναι που ο κύριος Ασκούνης θα έπρεπε να τα γνωρίζει και αναμφίβολα τα γνωρίζει καλύτερα από εμάς πριν βιαστεί να μας σηκώσει επιδεικτικά το χέρι και να πει «μιλήσατε δεν έχετε δικαίωμα να μιλήσετε άλλο» και πριν αρθρώσει την υπερασπιστική του γραμμή υπέρ των «σωτήριων» και «αθώων» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., οι οποίες χαρακτηρίστηκαν δημόσια από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή, ως η «νέα φάμπρικα» που ήρθε να αντικαταστήσει τις «αμαρτωλές» ΜΚΟ. Όταν λοιπόν έρχεται κανείς αντιμέτωπος με μία επιχειρηματολογία που στηρίζεται σε τέτοιου είδους ανακρίβειες τότε εύκολα συμπεραίνει πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Καλούμε την ΚΕΔΕ στο σύνολό της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βάλει φρένο στην οργανωμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Δομών των Δήμων.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έχουμε κάνει ήδη ενδελεχή έρευνα για τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας των ΚΟΙΝΣΕΠ γύρω από το θέμα της κοινωνικής φροντίδας και θα επανέλθουμε σύντομα με νέο έγγραφό μας στο οποίο θα αποκαλύπτουμε την «ύποπτη» κινητικότητα μιας «μεγαλοΚΟΙΝΣΕΠ» σε Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής, η οποία όχι μόνο έχει απλώσει την δράση της σε πολλούς Δήμους, αλλά απολαμβάνει και την προνομιακή μεταχείριση των απευθείας αναθέσεων. Έτσι, ενδεχομένως, εξηγηθούν πολλά για την ξαφνική «αγάπη» της ΚΕΔΕ για τις ΚΟΙΝΣΕΠ…
Από το Blogger.