Header Ads

Υποκλοπή Κασιδιάρη καίει Σαμαρά - Μπαλτάκο

Μείζον νομικό και ηθικό θέμα προκύπτει από τις διαρροές της Χρυσής Αυγής ότι υπήρξε συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, στην οποία ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά, εμφανίζεται να μιλάει για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Η συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής με τον Τάκη Μπαλτάκο μάλιστα έχει μαγνητοσκοπηθεί.


Πρόκειται για συνομιλία μεταξύ δύο φίλων και ομοϊδεατών, όπως προκύπτει από τις διαρροές, οι οποίοι μοιάζουν να συζητούν εσωκομματικά προβλήματα και μάλιστα με μοναδικό κριτήριο να μην αυξήσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει από τις διαρροές της Χρυσής Αυγής, ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να απολογείται στον Ηλία Κασιδιάρη, για τις συλλήψεις των βουλευτών και του αρχηγού του κόμματος, λέγοντας μάλιστα ότι η ιστορία στήθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, κάνοντας έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τους διαλόγους που έχουν διαρρεύσει, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναφέρει ότι οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης του Χαράλαμπου Αθανασίου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, η οποία πείστηκε, παρότι είναι δεξιά, όπως αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ότι η Χρυσή Αυγή είναι παγανιστική, ειδωλολατρική οργάνωση που αντιτίθεται στο Χριστιανισμό.

Ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται μάλιστα να αναφέρει ότι ο Σαμαράς εκτέθηκε στο αμερικανικό «σιωνιστικό», όπως το αποκαλεί, συνέδριο, στο οποίο ανέφερε ότι «τελείωσε τη Χρυσή Αυγή» ενώ την επόμενη ημέρα Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι. Αναφέρει δε, βάσει των διαρροών, ότι κάλεσε Αθανασίου και Δένδια και τους είπε: «με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Μπαλτάκος εμφανίζει τις συλλήψεις ως πρωτοβουλία του Σαμαρά, ο οποίος φοβάται επειδή η Χρυσή Αυγή του κόβει ποσοστά, και θέλει με αυτόν τον τρόπο να ανακόψει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει βάσει των διαρροών ο Τάκης Μπαλτάκος: «Τώρα που είδε τα γκάλοπ (σ.σ. ο Σαμαράς) αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά: 2% μου λέει θα πάνε. Του λέω εγώ σου λέω 20% θα πάνε. Μου λέει: είσαι μαλάκας» και παρακάτω αναφέρει: «πρώτα απ’ όλα φοβάται τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε το βίντεο της υποκλοπής

koutipandoras.gr
Από το Blogger.