Header Ads

Κασαπίδης: Απόσυρση "ντροπολογίας" συγκάληψης ατασθαλιών αγροτοσυνδικαλιστών

Υπό την πίεση έντονων αντιδράσεων βουλευτών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής απεσύρθη η υπ' αρ. 1417/235 τροπολογία που αφορούσε ρυθμίσεις του ν. 4015/2011.
Συγκεκριμένες διατάξεις της εν λόγω τροπολογίας καταστρατηγούσαν βασικές αρχές του ν. 4015 περί κατάργησης του δεύτερου βαθμού συνεργατισμού υπό τη μορφή των ΕΑΣ και την υποχρεωτική μετατροπή τους σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς.
Μάλιστα με εντελώς πελατειακά κριτήρια προτείνονταν η διατήρηση τριών ενώσεων με τη μορφή των ΕΑΣ (Πεζών, Νάξου, Λακωνίας) από το σύνολο των 120 περίπου ΕΑΣ της χώρας.

Εξίσου έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και άλλη διάταξη που πρότεινε την παράταση της θητείας των μελών των Δ.Σ. των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες ελέγχονται από τον οικονομικό εισαγγελέα για κακή διαχείριση των επιχορηγήσεων του ΕΛΓΑ. Στην ίδια διάταξη προτείνονταν και η συνέχιση της καταβολής των επιχορηγήσεων στις οργανώσεις αυτές για την εξόφληση των χρεών τους!!!
Αξίζει να αναφερθεί ότι την τροπολογία αυτή συνυπογράφουν οι βουλευτές κ. Κόλλιας και κ. Κασσής των κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.
Μεταξύ των βουλευτών που διαφώνησαν με τις επίμαχες διατάξεις της εν λόγω τροπολογίας οι κ. Κασαπίδης και κ. Μουτσινάς οι οποίοι και πρότειναν προς τον κ. Τσαυτάρη να φέρει ο ίδιος ολοκληρωμένη πρόταση επί θεμάτων βελτίωσης του ν. 4015, αφού προηγουμένως καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα πορίσματα ελέγχων ελεγκτικών υπηρεσιών και του οικονομικού εισαγγελέα για τα οικονομικά των οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Blogger.