Header Ads

Γιώργος Καράτζιας, ένας πρωταθλητής του σκι από τη Λευκοπηγή Κοζάνης

Με μια σημαντική ελληνική διάκριση στα αγωνίσματα τεχνικής και γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αλπικοί αγώνες σκι Παίδων – Κορασίδων στο Abetone της Ιταλίας, Pinocchio Sugli sci, classifiche Abetone 2014.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 4 και 5 Απριλίου 2014 και ο Λευκοπηγιώτης Έλληνας πρωταθλητής Γιώργος Καράτζιας κατέλαβε την 29η θέση στο γιγαντιαίο σλάλομ.
Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία Παίδων κατορθώνει να είναι μέσα στις 30 πρώτες θέσεις, μεταξύ μάλιστα 100 περίπου αθλητών που προέρχονται από χώρες με παράδοση στο άθλημα του σκι.
Με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη ο Γιώργος Καράτζιας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα, με τα ελληνικά χρώματα στους διεθνείς αγώνες στο Abetone της Ιταλίας. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμένα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Βαγγέλη Πρόϊο, το Δ.Σ. του Χ.Ο.Σ. Γρεβενών και τους γονείς μου για τη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθειά τους».
Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος είναι αθλητής του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου (Χ.Ο.Σ.) Γρεβενών. Στο 3ο Κύπελλο Π1-Κ1 Αλπικού σκι που πραγματοποιήθηκε στον Χελμό και στο Χ/Κ Καλαβρύτων τις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Γιγαντιαία και την Τεχνική κατάβαση και το αργυρό στον δεύτερο αγώνα της Τεχνικής. Είναι 14 χρονών, μαθητής της Β’ Γυμνασίου, και συνδυάζει άριστα τον αθλητισμό με το σχολείο μιας και πέρα από πρωταθλητής είναι και ένας πάρα πολύ καλός μαθητής.

Από το Blogger.