Header Ads

ΓΕΝΟΠ: ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

1η Μάη: Μέρα Μνήμης & Αγώνα

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ



Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Η 1η Μάη αποτελεί ημέρα μνήμης για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Η 1η Μάη 2014 είναι σταθμός και αφετηρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας:

ENANTIA στην πολιτική της βαρβαρότητας, της ανεργίας και της λιτότητας

ENANTIA στις πολιτικές και τα δεσμά των μνημονίων

ENANTIA στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους και τους ανέργους σε ακόμα δυσμενέστερη θέση αναφορικά με τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις , οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια οικονομικών συμφερόντων και των τραπεζών, οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία βαθύτερα στην ύφεση, στα αδιέξοδα, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κυβερνητικό σχεδιασμό ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ & ΛΕΗΛΑΤΗΣΗΣ της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι, ένα στημένο σκηνικό που εξελίσσεται γύρω από τον Όμιλο ΔΕΗ.



Έχουμε ιστορικό καθήκον και υποχρέωση να τους εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους

Επιτακτική και ιστορική ανάγκη η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Για να προστατεύσουμε τον Όμιλο ΔΕΗ

Για να επανακτήσουμε το χαμένο έδαφος

Για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπειά μας, τη ζωή μας

Για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν από το μισθό μας, τη σύνταξή μας, το ασφαλιστικό μας

Για να στείλουμε το μήνυμα ότι κανένα μνημόνιο και κανένα μεσοπρόθεσμο δεν μπορούν να καλύψουν την παραπλάνηση και εξαπάτηση των εργαζομένων και της κοινωνίας. Για αυτό ο μεγαλύτερος σύμμαχος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων είναι η αλλαγή πορείας της χώρας για να σταματήσει ο κατήφορος και να ακυρωθούν οι αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.



Με μια φωνή , με μια γροθιά να φωνάξουμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ το δικαίωμα στην Εργασία, στην Ελπίδα, στην Αξιοπρεπή διαβίωση, στη Ζωή μας



Οι εργαζόμενοι ζητούν



Κοινωνική Δικαιοσύνη & Εργασία για όλους





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Blogger.