Header Ads

Βρυζίδου: Ο Γκαρσία μας είπε για την δύσκολη ζωή του

Από το sport24
Ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε την Τετάρτη (9/4) στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στηρίξει την προσπάθεια του Συλλόγου Παιδιών ΑμεΑ Εορδαίας. Ο Πάμπλο Γκαρσία, μάλιστα, τιμήθηκε από την δήμαρχο Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία του παρέδωσε μία τιμητική πλακέτα που έγραφε "τιμής ένεκεν στον Πάμπλο Γκαρσία για την προσφορά του στα παιδιά".



Την επόμενη μέρα η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου μίλησε για την παρουσία του Γκαρσία λέγοντας:

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:

"Πραγματικά βρισκόμουν δίπλα σε αυτόν τον μεγάλο αθλητή και ενθουσιαστήκαμε και εμείς με τον ενθουσιασμό του κόσμου. Σίγουρα, μέσα από την πορεία του έχει απογειώσει τον φίλαθλο και αυτό αναγνωρίστηκε και χθες. Για εμάς είναι σημαντικό γιατί αυτή η αγάπη του κόσμου είχε και ένα αποτέλεσμα προς κοινωνική κατεύθυνση, ενίσχυσε το κέντρο ατόμων με αναπηρία που βρίσκονταν εκεί και φιλοξενούνται και ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή που βρέθηκε ανάμεσα μας και βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση".

Για το πώς προέκυψε το όνομα του Πάμπλο Γκαρσία:

"Υπήρξε μια συνεργασία των συλλόγων του νομικού προσώπου του Δήμου και του κέντρου φροντίδας. Μέσα από αυτές τις συσκέψεις συνέβαλαν ο καθένας από την πλευρά του για να συγκεντρωθεί ο κόσμος και να σταλούν τα μηνύματα. Σκέφτηκαν στο τραπέζι να αναφερθούν σε ένα πρόσωπο που να έχει ανταπόκριση στην νεολαία και τον κόσμο έχει αναγνωρισιμότητα και να έχει σχέση με την κοινωνική συνεισφορά. Η κοινή σύσκεψη οδήγησε αυτό το όνομα το οποίο φάνηκε πολύ καλή επιλογή και εγώ ως δήμαρχος του Δήμου ένιωσα πολύ καλά και για τον ενθουσιασμό του κόσμου αλλά και για την διάθεση του να μας βοηθήσει σε έναν σημαντικό σκοπό".

Για το τι της είπε ο Γκαρσία:

"Ότι η πορεία της ζωής του ήταν δύσκολη αλλά με την δουλειά και την προσπάθεια του έχει επιτυχία την οποία θέλει να μοιράζεται με τον κόσμο που την έχει ανάγκη με τον έναν η τον άλλο τρόπο. Πάντα διακριτικά γιατί μόνο τότε έχει σημασία. Δεν τον ενδιαφέρουν τα πολλά λόγια και η προβολή. Είναι ένας απλός άνθρωπος και πολύ σημαντικός παράλληλα. Αυτό είναι το σημαντικό να θέλεις να βοηθήσεις αλλά να είσαι και σεμνός".


Για τους τρόπους με τους οποίους βοηθούσε ο κόσμος:

"Το κέντρο φροντίδας είχε μια εξέδρα να δώσει και να πουλήσει κάποια αντικείμενα στο κόσμο αλλά ο κυρίαρχος τρόπος ήταν τα μηνύματα που στέλνονταν μέσα από μηνύματα και με εδικό πρόγραμμα πιστωνόταν σε λογαριασμό για να βοηθηθεί το κέντρο φροντίδας. Γράφουν όσοι θέλουν την λέξη φροντίδα και στέλνουν ένα μήνυμα στο κινητό μέσω SMS".


Για τον λόγο που έβγαλε ο Γκαρσία:

"Μίλησε πάρα πολύ λίγο και είπε φροντίστε να προσφέρετε κάτι λιγότερο στον εαυτό σας και δώστε αυτό το ελάχιστο περίσσευμα σε κάποιον που χρειάζεται. Ανέφερε το νούμερο του SMS και αφιερώθηκε στον σκοπό. Πιο πολύ αποθεωνόταν βέβαια και λιγότερο μιλούσε. Είχε μια ευχάριστη διαδικασία. Ο κόσμος φώναζε το σύνθημα για τον ποδοσφαιριστή".
Από το Blogger.