Header Ads

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ : Άγνωστοι βεβήλωσαν τάφους στον Φούφα Εορδαίας!

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον Φούφα, Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου, του Δήμου Εορδαίας, καθώς ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα αποκαλύφθηκε η βεβήλωση τριών τάφων στα κοιμητήρια του χωριού, από αγνώστους δράστες.

Το συμβάν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατοίκων, πρέπει να έλαβε χώρα το βράδυ της Ανάστασης, αλλά αποκαλύφθηκε την Κυριακή του Πάσχα, όταν ένας κάτοικος του Φούφα πήγε στα κοιμητήρια του χωριού για να ανάψει ένα κερί στο μνήμα του πατέρα του και αντίκρισε το μακάβριο θέαμα να έχουν ανοιχτεί τρία μνήματα και να έχουν αποκαλυφθεί τα αποσυντεθειμένα πτώματα δύο εκ των τριών νεκρών, από τους τρεις συνολικά τάφους που είχαν σκάψει οι άγνωστοι δράστες.
Οι δύο τάφοι που ανοίχτηκαν από τους άγνωστους δράστες ανήκουν σε νεκρούς που είχαν ενταφιαστεί πριν 1,5 χρόνο ο ένας και πριν 2,5 χρόνια ο δεύτερος, ενώ το τρίτο μνήμα ανήκει σε νεκρό που ενταφιάστηκε προ 15ετίας περίπου αλλά σε μεγάλο βάθος. Το τρίτο μνήμα μάλιστα φαίνεται να δυσκόλεψε τους άγνωστους δράστες που άφησαν στη μέση το σκάψιμο, καθώς δεν αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου τα οστά του νεκρού.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο χωριό. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στον τόπο άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν μάλιστα τους οικείους των νεκρών που παραβιάστηκαν οι τάφοι τους ότι μπορούν να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων για «περιύβριση νεκρών».

Ολόκληρος ο οικισμός του Φούφα βοά για τους λόγους βανδαλισμού των τάφων στα νεκροταφεία του χωριού τους, εικάζουν δηλαδή ότι τους τάφους άνοιξαν επίδοξοι σατανιστές, μια και το άνοιγμα των τάφων σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης, αν κα όπως ενημερώθηκαν, αντίστοιχο συμβάν συνέβη πριν λίγο καιρό και σε χωριό της Φλώρινας, αλλά και σε οικισμό του Δήμου Κοζάνης.
Τον αποτροπιασμό του για το λυπηρό αυτό γεγονός που προξένησε μεγάλη αναταραχή πασχαλιάτικα στους κατοίκους του Φούφα, εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Εορδαίας και παλαιός κοινοτάρχης του Φούφα, Στέφανος Μπίγγας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» πάντως, η Αστυνομία που έσπευσε στα νεκροταφεία του Φούφα για να κάνει καταγραφή των ζημιών στα μνήματα που βεβηλώθηκαν, φαίνεται να αποδίδει το συμβάν σε επίδοξους χρυσοθήρες.
Προανάκριση για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Πηγή: e-ptolemeos.gr
Από το Blogger.