Header Ads

Συνδικάτο Χειριστών: Την 1η Μάη απεργούμε

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα.



Αυτή την περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο.

Η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της Τρόικας συνοδεύεται με νέους ακόμα πιο επαχθείς για τους εργαζόμενους όρους, με ληστρικά επιτόκια και διαρκή λιτότητα και επιτήρηση της χώρας μας.
1.
Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και περικοπές των επιδομάτων ανεργίας.
2.
Διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
3.
Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
4.
Δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων, περικοπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
5.
Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
6.
Νέα μείωση των μισθών στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
7.
Περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων(ΑΜΕΑ, πολυτέκνων κλπ) μέσω της σύνδεσής τους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
8.
Περικοπή ή μερική κατάργηση κοινωνικών φοροαπαλλαγών (ιατρικές δαπάνες, ενοίκια, δίδακτρα, τόκοι στεγαστικών δανείων κλπ).
9.
Ένταξη στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ (23%) δεκάδων ειδών πλατιάς λαϊκήςκατανάλωσης και κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων του.

Τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά και τροϊκανά αντιλαϊκά μέτρα αυξάνουν την ύφεση, τη φτώχεια και την ανεργία, διαλύουν το κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια). Η τρομοκρατία της πιθανής χρεοκοπίας της χώρας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων με το «κούρεμα» μισθών και συντάξεων και την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πρέπει να δείξουμε στην Τρόικα, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους πρόθυμους πολιτικούς συμμάχους τους, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.

Να αμφισβητήσουμε το δημόσιο χρέος ως χρέος του ελληνικού λαού, να διεκδικήσουμε τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας και τη διέξοδο από την κρίση.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τους εργαζόμενους σε διαρκή λιτότητα και να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο.

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να είναι οι αγωνιστικές αφετηρίες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης και των αντικοινωνικών πολιτικών της.

Οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν τίποτε σ’ αυτούς που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας.

Φορολογήστε τους πλούσιους και τις μεγάλες επιχειρήσεις

Μειώστε τώρα τους εξοπλισμούς

Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών

Απαγόρευση των απολύσεων

Κατάργηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας

Μαζικές προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες

Καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις

Όλοι, όλες στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση.

Την 1η Μάη απεργούμε. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους,οργανώνουμε την πάλη μας κόντρα σ’ αυτούς που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και την δυστυχία.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Λ.Κ.Δ.Μ. - Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Από το Blogger.