Header Ads

Εργατική Αλληλεγγύη: Όλοι στην απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Όλοι στην συγκέντρωση του συνδικάτου την τετάρτη 1 Μάη στο ρολόι της κεντρικής πλατείας στην Κοζάνη ώρα 10.00 μ.μ

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,
H Φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη, να είναι αντιμέτωπη με μεγάλες δοκιμασίες. Μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, οι δυνάμεις του κεφαλαίου με την ακόρεστη δίψα τους για διαρκή και μεγαλύτερα κέρδη, οδηγούν τον κόσμο της εργασίας , σε πρωτοφανή επίπεδα φτωχοποίησης και κατακρεούργησης στα εισοδήματά τους, τα κοινωνικά τους δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Μέσα σε συνθήκες όξυνσης των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών μεταξύ τους, έχουν δημιουργηθεί μόνιμα εκτεταμένες ζώνες πολεμικών συρράξεων, πρωτοφανούς φτωχοποίησης και ανεργίας, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια. Εκατόν είκοσι οκτώ χρόνια από το Σικάγο του 1886 και η ανάγκη της κοινωνικής απελευθέρωσης όχι μόνο είναι επίκαιρη, αλλά καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία για την διάσωση του ίδιου του ανθρώπινου πολιτισμού
Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,
Στη χώρα μας η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας την έλλειψη ενός ρωμαλέου και ενωτικού εργατικού κινήματος αντίστασης έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ανεργία του 28% και βίαιη φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, επισπεύδουν τις διαδικασίες πλήρους διάλυσης όλων των τομέων κοινωνικής προστασίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας . Παράλληλα όμως, μπροστά στο φόβο της επερχόμενης εκλογικής καταδίκης τους από την συσσωρευμένη οργή και θυμό της κοινωνίας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασωθούν με τα πυροτεχνήματα του δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος και του εκ νέου δανεισμού της χώρας από τις αγορές… Θεωρούν πως τα εκατομμύρια θύματα της δικής τους πολιτικής, μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, θα πέσουν εκ νέου εύκολα θύματα της προπαγάνδας τους.
Είναι αλήθεια τόσο φιλεύσπλαχνοι ή μήπως θέλουν να διασώσουν το σάπιο πολιτικό τους σύστημα, κρύβοντας ταυτόχρονα αυτό που συνειδητοποιείται πλέον από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας, δηλαδή πως η όλη επιχείρηση ΜΝΗΜΟΝΙΑ είχε ένα και μοναδικό αποδέκτη. Εμάς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα που κατακτήσαμε μέσα από σκληρούς αγώνες δεκαετιών. Γεγονός που έκριναν αναγκαίο στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση παραμένοντας στο σκληρό πυρήνα του ευρώ, καθιστώντας όμως τη χώρα ειδική οικονομική ζώνη φτηνού εργατικού δυναμικού της Γερμανικής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Για αυτό την ίδια στιγμή που πριμοδοτεί προκλητικά παντοιοτρόπως τους εργοδότες, πετάει εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και την πείνα, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, ανατρέπει δικαιώματα και κατακτήσεις, καταργεί με νόμους τις Συλλογικές Συμβάσεις, χαρίζει τον πλούτο που εμείς παράγουμε στα αφεντικά. Επιστρατεύει τα ΜΑΤ, τους δικαστές και τα Μ.Μ.Ε. για να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει. Ακονίζει τις ξιφολόγχες των φασιστικών συμμοριών, για να τους ρίξει πάνω στο εργατικό κίνημα, όταν τα βρει σκούρα.
Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,
Μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
Ήρθε η στιγμή της γενικευμένης ανυπακοής και της διεκδίκησης από ένα νέο εργατικό κίνημα που με ανυποχώρητους και ταξικούς αγώνες θα διεκδικεί:
Ανατροπή της κυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής. Άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και κατάργηση των μνημονιακών νόμων . Αποδέσμευση από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.
Βασικό μισθό στα επίπεδα που είχε διαμορφωθεί πριν τα μνημόνια.
Όχι στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας ,των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε και. των ατομικών συμβάσεων. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Μείωση του χρόνου εργασίας άμεσα. Μόνο με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας
Επίδομα σε όλους τους Ανέργους μέχρι να βρουν δουλειά. Δωρεάν υγεία, φάρμακα και συγκοινωνίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα.
Εθνικοποίηση των Τραπεζών και τομέων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημιώσεις και με εργατικό έλεγχο. Μεγάλα έργα με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
Συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ΟΧΙ στην επιστράτευση απεργών.
Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον κυβερνητικό ,εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που έχει ευθύνες για την βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα. Ήρθε η ώρα για τη δημιουργία μέσα από ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες ενός ανεξάρτητου ταξικού εργατικού κινήματος των δικών μας αναγκών και δικαιωμάτων. Να ανασυγκροτήσουμε ταξικά το κίνημα μας, να οικοδομήσουμε τη δικιά μας ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με το δικό μας πρόγραμμα για τις δικές μας ανάγκες μακριά από ανούσιους διαχωρισμούς . Μέσα από σωματεία ταξικά, μαζικά, δημοκρατικά, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων να προχωρήσουμε σε μαζικό πανελλαδικό ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ σωματείων. Οι εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ και οι αγώνες της τάξης μας δείχνουν το δρόμο. Μπορούμε και κατακτήσεις να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ και να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Κοζάνη 29/4/2014

Από το Blogger.