Header Ads

«ΟΠΩΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ» του Μανουέλ Πουίγκ, στο «Θεατροδρόμιο

Δευτέρα 7, Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Απριλίου στο «Θεατροδρόμιο, 9 μ.μ.

Συνεργασία της Θεατρικής ομάδας «ΔΙΑΖΩΜΑ» με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης




Το "Όπως Σε Φαντάστηκα" παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικόλαου Κέφαλου. Πρόκειται για ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Αργεντίνου συγγραφέα, δίχως αυτό να σημαίνει, πως υπολείπεται σε δραματουργική αρτιότητα και δύναμη.


Ο Μανουέλ Πουίγκ γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1932. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και κινηματογράφο στην Τσινετσιτά, στη Ρώμη. Έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Το 1967 επέστρεψε στην Αργεντινή αλλά αναγκάστηκε σε εξορία στα μέσα της επόμενης δεκαετίας από τη δικτατορία. Πέθανε στο Μεξικό το 1990. "Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης", είναι το έργο με το οποίο ο Puig καθιερώνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους δραματουργούς του 20ου αιώνα, αν και το ίδιο δεν αποτελεί θεατρικό έργο, αλλά νουβέλα σε μορφή διαλόγου.



Στο " Όπως σε Φαντάστηκα", ο Puig ακολουθεί πιστά το προσωπικό του motoπου δεν είναι άλλο από το "Καμιά φαντασία, δε μπορεί να ξεπεράσει την ίδια την πραγματικότητα." Έτσι στήνει ένα αριστοτεχνικά πλεγμένο ψυχολογικό θρίλερ, και παράλληλα προκαλεί τον θεατή να αποφασίσει αυτός, ποια από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη σκηνή είναι πραγματικά και ποια όχι.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νικόλαος Κέφαλος

Χορογραφία: Λαμπρινή Σκρέκα, AntonioMarciano

Φωτισμοί: Τάσος Διδασκάλου

Σχεδιασμός Ήχων - Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Μπαντιάνης

Φωτογραφίες: Αποστόλης Τσολάκης

Μακιγιάζ: Ελένη Στολτίδου

Κατασκευή Σκηνικού: Νίκος Λαβαντσιώτης, Βασίλης Τράγιας

Βοηθός Σκηνοθέτη : Χριστίνα Καραμάνη

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Γιάννης Δαδαμόγιας
Σίσσυ Ζυμάρα
Χριστίνα Παλέντζα
Κωνσταντίνος Γκανετσίδης
Μαρία Γκουζιώτη

ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Λαμπρινή Σκρέκα
AntonioMarciano

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5€






Με την παράσταση "ΟΠΩΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ" η Θεατρική Ομάδα "ΔΙΑΖΩΜΑ" συστήνεται στο θεατρόφιλο κοινό της Κοζάνης, με την ελπίδα να αποτελέσει άλλη μια δημιουργική κοιτίδα, στην ήδη πλούσια πολιτιστική ζωή της πόλης. Ελπίζουμε να έρθουν όλα, "όπως τα φανταστήκαμε...!!!


Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ 24610-24062, εσωτ. 1.
Από το Blogger.