Header Ads

Εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Βλάστης»

Η Δήμαρχος Εορδαίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας και η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Βλάστης» που θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 30 Απριλίου και ώρα 7:00 μμ.

Το Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας μέσα από μια αναφορά στις λαογραφικές καταβολές και με πνεύμα πολιτιστικής και ιστορικής συνέχειας , παρουσιάζει αυτή την έκθεση λαογραφικών αντικειμένων της σπουδαίας και ιστορικής κοινότητας Βλάστης.
Μια ξεχωριστή έκθεση που ο νους γυρίζει σε παλιές εποχές, αφιερωμένη στην παράδοση, με το περιεχόμενο των θεμάτων της να αποτελεί εκδήλωση της ψυχικής και κοινωνικής ζωής του λαού σε τοπικό επίπεδο.
Ένα ταξίδι στο καθημερινό τρόπο ζωής του προηγουμένου αιώνα, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, διαφυλάττοντας την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας, αποπνέοντας εκείνο το χαρακτηριστικό άρωμα του ρομαντισμού και των εικόνων που έχουν χαθεί.
Σκοπός αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι η διάσωση, η συντήρηση και η προβολή των παραδόσεων, ξεκινώντας από την Βλάστη.
Όλα τα αντικείμενα, όπως οι αντιπροσωπευτικές τοπικές φορεσιές, τα παραδοσιακά σκεύη καθημερινής χρήσης, τα ενθύμια κοινωνικής ζωής και τα εργαλεία διαφόρων επαγγελμάτων, είναι ικανά  να συγκινήσουν και να θυμίσουν στους μεγαλύτερους αλλοτινές εποχές και ικανοποιητικά για να παρουσιάσουν στις νεότερες γενιές τον τρόπο ζωής των προγόνων μας.

Τόπος έκθεσης: Παλαιοντολογικό- Ιστορικό Μουσείου
του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Εορδαίας
Τηλ. Επικοινωνίας: 2463054444
Από το Blogger.