Header Ads

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ - Κουκουλόπουλος: Ο Γ. Παπανδρέου δεν θέλει να φύγουμε από το Μνημόνιο

Δύο ξένοι είναι πια Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με την κίνηση του δεύτερου να βάζει ουσιαστικά την οριστική ταφόπλακα στις σχέσεις των δύο αντρών.



Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συναγερμό.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος αν και προσπάθησε να μην ρίξει λάδι στη φωτιά στο ήδη βεβαρημένο κλίμα, ωστόσο δεν χαρίστηκε ιδιαίτερα στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος με αυτή τη στάση ο κ. Παπανδρέου στην ουσία χάρισε τη νίκη στον κ. Σαμαρά, εννοώντας πως αφήνει απέξω το ΠΑΣΟΚ, ενώ επεσήμανε πως έδειξε στην ψηφοφορία στη Βουλή πως ουσιαστικά δεν θέλει να τελειώσει το Μνημόνιο.

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως και οι απλοί πολίτες αναρωτιούνται πως ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο τώρα δεν θέλει να βγει η χώρα; Δήλωσε προσβεβλημένος από τη στάση του κ. Παπανδρέου και σημείωσε πως δεν ανέχεται από κανέναν να υπονοεί πως με την ψήφο ξεπουλάει τις τράπεζες.

Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα" ο οποίος αν και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας πως δεν υπήρξε ρήγμα μεταξύ των δύο αντρών, αλλά χαρακτήρισε ανεύθυνη και ακατανόητη την απόφαση του Γ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «όχι, δεν είπε τίποτα για το θέμα των τραπεζών (ο κ. Παπανδρέου στον κ. Βενιζέλο)» ερωτηθείς δε για το μέλλον της σχέσης Βενιζέλου- Παπανδρέου απάντησε: «Δεν ξέρω (αν θα επιδιωχθεί επικοινωνία). Δεν μπορώ να μιλάω για λογαριασμό άλλων. Προφανώς θα γίνουν οι απαραίτητες αποτιμήσεις και αυτό που πιστεύω είναι ότι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών και διαφωνιών, πρυτανεύει πάνω απ' όλα η ενότητα. Δεν ξέρω -που ήμουν και στη Βουλή- να υπήρξαν προτάσεις διαγραφής του κ. Παπανδρέου. Αντιθέτως, υπήρξε μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης και εξεδόθη αυτή η ανακοίνωση- δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Για τον Απόστολο Κακλαμάνη σημείωσε ότι «προφανώς και υπάρχει πρόβλημα και το λέει η δήλωσή μας. Ο κ. Κακλαμάνης ήταν στην κοινοβουλευτική ομάδα και μίλησε, αλλά δεν έθεσε τέτοιο θέμα ότι θα καταψηφίσει κάτι. Είμαι αντίθετος στη λογική, που έγινε στο παρελθόν, να διαγράφεται ένας πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».


newsit
Από το Blogger.