Header Ads

«Η απόφαση της συγκυβέρνησης για το ΕΤΜΕΑΡ είναι απαράδεκτη»

Κοινή Δήλωση των Υπευθύνων του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου για την νέα αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ

Η Κυβέρνηση, έχοντας χάσει κάθε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο Ελληνικός λαός από τις μνημονιακές της πολιτικές, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να επιβαρύνει οικονομικά όλους τους πολίτες, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της λεγόμενης απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και ιδιαίτερα οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρονών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αυξήθηκε το ΕΤΜΕΑΡ πάνω από 200%!!!!!. Από 8,74 ευρώ/MWh που πλήρωναν οι οικιακοί καταναλωτές το Ιούλιο του 2012, μετά την σημερινή απόφαση κυβέρνησης και ΡΑΕ, πληρώνουν από σήμερα 26 έως 28 ευρώ/ MWh.

Πριν στεγνώσει το μελάνι του καταστροφικού πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές την Κυριακή, αποδείχτηκε πως η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό. Παρά τις διαβεβαιώσεις της και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αύξησε και τους μικρούς παραγωγούς Φωτοβολταϊκών «κούρεψε». Για μια ακόμη φορά λεηλατεί το εισόδημα του Ελληνικού λαού, γιατί δε θέλει να θίξει και στον τομέα της ενέργειας τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας,των ιδιωτών μεγαλοπαραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο και των τραπεζιτών.

Η ώρα όμως της ανατροπής αυτής της σκληρής ταξικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής πλησιάζει. Ο λαός, με τους αγώνες του και την ψήφο του στις 25 του Μάη, θα κάνει παρελθόν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Το Γραφείο Τύπου
Από το Blogger.