Header Ads

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτων χαιρετίζει τους συναδέλφους

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτων και Εργαζομένων στην Ενέργεια χαιρετίζει τους συναδέλφους που κόντρα σε δύσκολές συνθήκες, ξεπέρασαν τα εμπόδια και έδωσαν την μάχη με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, το φόβο της απόλυσης , τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, το χάσιμο του μεροκάματου, στην αντίληψη ότι τίποτα δεν γίνετε, την ανοιχτή υπονόμευση από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο, που μιλάει για απεργίες διαρκείας της στιγμή που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία της 24ωρης κ.α


Χαιρετίζουμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους σπουδαστές και μαθητές , τις γυναίκες που στο πλευρό των εργαζομένων συμμετείχαν στην περιφρούρηση της Απεργίας στο Ορυχείο Αμυνταίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Η απεργία αυτή έδωσε πλούσια συμπεράσματα για το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ενώ η απεργία ήταν δική τους πρόταση όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να την οργανώσουν αλλά ήταν απεργοσπάστες ( Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η απεργοσπασία στον ΑΗΣ Μελίτης από τον Πρόεδρο και μέλη των ΣΩΠ , με ρεπό, ασθένειες κτλ. που έφτασε στην γελοιοποίηση τους αφού κρυβόταν στα γραφεία για να αποφύγουν τη χλεύη ων συναδέλφων). Καλλιεργούσαν στους χώρους δουλειάς κλίμα εφησυχασμού. Σε μια περίοδο που προχωράει ταχύτατα η παραπέρα απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, προχωράει η πώληση της "μικρής ΔΕΗ" και του ΑΔΜΗΕ, οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές ενω το προηγούμενο διάστημα στα ΜΜΕ και στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια "κήρυσσαν την επανάσταση" δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στη Φλώρινα και την Πτολεμαίδα, στην πόλη που μόνο τον περασμένο χρόνο στις αρχαιρεσίες για το Ε.Κ "ψήφισαν" περίπου 2000 εργαζόμενοι , τριπλάσιοι από αυτούς στην Κοζάνη. Γίνεται κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν βήματα υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έκαναν το βήμα μην αντέχοντας τις πιέσεις, αλλά καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο με αυτόν τον εκφυλισμό, να κάνουν το βήμα, να έρθουν σε επαφή με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , με το Σ.Ε.Ε.ΕΝ, να συμβάλουν στην ανασύνταξη του κινήματος από τα κάτω, να βοηθήσουν στο στήσιμο Σωματειακών Επιτροπών του ΣΕΕΕΝ σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε οργανωμένα τους δισταγμούς, τις δυσκολίες που αντικειμενικά υπάρχουν και θα δυσκολεύουν.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες, την πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ, του ΑΔΜΗΕ,την ΣΣΕ για οκταμηνίτες και εργάζομενους στις εργολαβίες, την απλήρωτη εργασία, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις σε συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, να προχωρήσει ο συντονισμός με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, να στηθεί ένας τοίχος αντίστασης ενάντια στην κόλαση που μας ετοιμάζουν.

Πτολεμαΐδα 12/4/2013
Από το Blogger.