Header Ads

Έσβησαν τα φώτα για την «Ώρα της Γης» - Στην Ελλάδα εναντίον της Πτολεμαΐδα 5

H Aκρόπολη
Περισσότερες από 157 χώρες και περιοχές έλαβαν μέρος φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής. Η «Ώρα της Γης» είχε ως κεντρικό μήνυμα «Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα (Use your power to make change a reality)».
Από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου, οι πολίτες κλήθηκαν να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.



Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία - σύμβολα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αλλά και σπίτια.

Η Ελλάδα συμμετείχε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

Πολλοί ήταν οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία.

O δήμος Αθηναίων έσβησε τα φώτα -από τις 20:30 έως τις 21:30- στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63), στη Γενική Γραμματεία του δήμου Αθηναίων (Λιοσίων 22), καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων, του δήμου (Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου).

Την ίδια ώρα συσκοτίστηκε και ο Λυκαβηττός. Ο δήμος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, «στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και δράσης, για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση».

«Παρών» για 6η συνεχή χρονιά και ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος», σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) στο διάστημα αυτό.
Με αφορμή την Ώρα της Γης για το 2014, η WWF Ελλάς ξεκινάει διεθνή εκστρατεία συλλογής υπογραφών ενάντια στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ, η οποία, όπως αναφέρει το WWF, έχει ως βασικό χρηματοδότη τη γερμανική τράπεζα KfW.

Όπως υποστηρίζει, ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς, «πρόκειται για ένα έργο που αγνοεί την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, προστασίας της δημόσιας υγείας και βιώσιμων επενδύσεων σε μια Ελλάδα δοκιμαζόμενη από την κρίση».

Φέτος, και μια πρωτοτυπία: ο διάσημος υπερήρωας Spider-Man ορίστηκε πρεσβευτής της «Ώρας της Γης», με στόχο να μεταδώσει το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν υπερήρωες για τον πλανήτη.
Από το Blogger.