Header Ads

Κομνηνά: Πρόσκληση στην εκδήλωση της Εθνικής Παλιγγενεσίας

ΑΠΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ» ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ - ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Απαγγελτική Ομάδα «ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ» της Παρθένας Τσοκτουρίδου, ο «Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών» και η «Αμφικτυονία Ελληνισμού» σας προσκαλούν στην επετειακή πολιτιστική εκδήλωση της Εθνικής Παλιγγενεσίας: «25η Μαρτίου - Ημέρα της Πίστης και της Λευτεριάς», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Κομνηνών (επί της οδού προς ξωκλήσι Αγ. Τριάδας), την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00' μ.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

- Χαιρετισμός της συγγραφέως - ποιήτριας κας Τσοκτουρίδου Παρθένας

- Χαιρετισμός της Προέδρου του «Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών» κας Τσιλφίδου Μαρίας.

- Χαιρετισμός του Προέδρου της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» κ. Μπουκόνη Δημήτρη.

Α' ΜΕΡΟΣ:

- Ομιλία με θέμα: «25η Μαρτίου - Ημέρα της Πίστης και της Λευτεριάς» από τον Πρόεδρο της «Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος» κ. Δαφνομήλη Αλέκο.

- Ποιητικό αφιέρωμα στην «Παναγία» της ποιήτριας κας Τσοκτουρίδου Παρθένας:

§ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙΟΝ

(Απαγγελία: Κόκλη-Τσοκτουρίδου Παρασκευή)

- Πολεμικός Χορός: «ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ» από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών.

Β' ΜΕΡΟΣ:

- Ομιλία με θέμα: «Η σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στον 21ο αι.» από τον δημοσιογράφο κ. Μαυρίδη Αντώνη.

- Ποιητικά αφιερώματα της ποιήτριας κας Τσοκτουρίδου Παρθένας:

§ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ

(Απαγγελία: Τεληγιαννίδου-Ταζίδου Παρθένα)

§ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

(Απαγγελία: Καραμανλίδου-Μποζ Σοφία)

§ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

(Απαγγελία: Τσιλφίδου-Σμυρλόγλου Μαρία)

- Ακούγεται το τραγούδι: «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» - (Στίχοι: Θεόδ. Σαντά - Μουσική: Θ. Τσαμπατζίδη - Τραγουδοποιός: Ξεφτέρη Ευγενία). Συνοδεύει φωνητικά η χορωδία του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών.

Γ' ΜΕΡΟΣ:

- Ομιλία με θέμα: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Παράδειγμα προς μίμηση» από τον Εκπαιδευτικό - ποιητή κ. Σαντά Θεόδωρο.

- Ποιητικά αφιερώματα της ποιήτριας κας Τσοκτουρίδου Παρθένας»:

§ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

(Απαγγελία: Κόκλη-Τσοκτουρίδου Παρασκευή)

§ Η ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

(Απαγγελία: Τσιλφίδου-Σμυρλόγλου Μαρία)

§ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

(Απαγγελία: Καραμανλίδου-Μποζ Σοφία)

§ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ (Απαγγελία: Τεληγιαννίδου-Ταζίδου Παρθένα)

§ Σύντομη αναφορά με θέμα: «Ο Θ.Κολοκοτρώνης μιλά σε μαθητές της Αθήνας. Υποθήκες του μεγάλου Έλληνα πατριώτη προς την ελληνική νεολαία» από την συγγραφέα - ποιήτρια κα Τσοκτουρίδου Παρθένα

- Ακούγεται το τραγούδι: «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» (Στίχοι: Θεόδ. Σαντά - Μουσική: Θ. Τσαμπατζίδη - Τραγουδοποιός: Σιούμης Συμεών). Συνοδεύει φωνητικά η χορωδία του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών.


Δ' ΜΕΡΟΣ:

- Ομιλία με θέμα: «Οι Μικρασιάτες στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821» από τον Εκπαιδευτικό - συγγραφέα κ. Νίγδελη Κώστα.

- Ποιητικό αφιέρωμα της ποιήτριας κας Τσοκτουρίδου Παρθένας:

§ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ 1821

(Απαγγελία: Τεληγιαννίδου-Ταζίδου Παρθένα, Τσιλφίδου-Σμυρλόγλου Μαρία, Καραμανλίδου-Μποζ Σοφία)

- Ακούγεται το τραγούδι: «ΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ» (Στίχοι: Θεόδ. Σαντά - Μουσική: Θ. Τσαμπατζίδη). Συνοδεύει φωνητικά η χορωδία του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών.

- Χορός: Μωμόγεροι από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΞΙΩΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ





ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ:

ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ. Γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη όπου και διαμένει. Σπούδασε θετικές & θεωρητικές επιστήμες και μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα επικοινωνίας. Διετέλεσε καθηγητής δημοσιογραφίας και Δ/ντής του Ελληνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης, της φιλολογικής Επιθεώρησης ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και του Λογοτεχνικού περιοδικού ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ. Δίδαξε σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κέντρου Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Ερευνών. Επίσης υπήρξε υπεύθυνος του προγράμματος Πνευματικών Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων του Υπουργείου Β. Ελλάδος. Είναι μέλος διάφορων διαβαλκανικών φορέων και πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Μουσικής Εταιρείας Β. Ελλάδος. Έγραψε βιβλία λογοτεχνικού τύπου και επιστημονικού περιεχομένου, που μεταφράστηκαν και σε ξένες γλώσσες. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη συγγραφή λιμπρέτων για όπερες και ορατόρια που μελοποιήθηκαν από τους κορυφαίους μουσουργούς: Μίκη Θεοδωράκη, Ι. Μπενάκη, Ν. Αστρινίδη, Θ. Μιμίκο κ.α. και παρουσιάστηκαν σε Μέγαρα Μουσικής, στο Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο, στην Κρατική Όπερα Ρουμανίας, στην Κρατική Αίθουσα Τεχνών του Λίκολν Σέντερ της Ν. Υόρκης κ.α. Τιμήθηκε από αναγνωρισμένους και έγκριτους φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και στο έργο του αναφέρθηκαν κατά καιρούς πολλοί ακαδημαϊκοί και λογοτέχνες, όπως ο Μιχ. Στασινόπουλος, ο Τ. Βαρβιτσιώτης, ο Στ. Αρτεμάκης, ο Σ. Παυλέας κ.α.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ. Γεννήθηκε στην Πτολεμαϊδα. Είναι Απόφοιτος-Πτυχιούχος της Πανεπιστημιακής Σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών στο τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού και εκπαιδευτής-δημοσιογράφος, πιστοποιημένος από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, -Δημοσιογράφος , μέλος της Ένωσης Συντακτών-Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ- και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων , -Συντάκτης, ρεπόρτερ και παραγωγός-αρχισυντάκτης της ΕΡΑ Κοζάνης και του περιφερειακού προγράμματος του Δικτύου ΕΡΑ Δυτ. Μακεδονίας από το 1988 έως και το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε στις 11 Ιουνίου 2013 , ενώ από το 1988 έχει συνεργαστεί επαγγελματικά, με σειρά τοπικών και πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, αλλά και με δημόσιους, ιδιωτικούς και κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, για την λειτουργία γραφείων ενημέρωσης και επικοινωνίας. Υπήρξε Εισηγητής σε συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις και προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για θέματα ενημέρωσης, επικοινωνίας, πολιτισμού και περιφέρειας.

ΜΠΟΥΚΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Γεννήθηκε στη Δαμασκηνιά Κοζάνης και είναι κάτοικος Θεσ/νίκης.Υπηρέτησε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.Συνέταξε πρωτοποριακές μελέτες, κυκλοφόρησε φωτογραφικά λευκώματα αιώνων, πορείας ζωής και πολιτισμού, εξέδωσε δικές του ποιητικές συλλογές και συμμετείχε σε πολλές ανθολογίες και εκδόσεις όχι μόνο με ποιητική αλλά και με καλλιτεχνική επιμέλεια.Είναι ποιητής και ζωγράφος.Έργα ζωγραφικής του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε Δημόσιους χώρους.Είναι Πρόεδρος του λογοτεχνικού σωματείου ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και εξέδωσε ομαδικά ποιητικά ανθολόγια υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης.Για την προσφορά του στα γράμματα τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Β. Ελλάδος και από άλλους φορείς.Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και σε άλλα λογοτεχνικά σωματεία ανά την Ελλάδα και ποιήματά του δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.Στο ποιητικό του έργο, για το οποίο έχει βραβευθεί και μάλιστα στο Μόναχο, με το μεγάλο βραβείο του ΠΙΝΔΑΡΟΥ, αναφέρθηκαν διάσημοι Ακαδημαϊκοί και Λογοτέχνες.


ΝΙΓΔΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. Γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη.Σπούδασε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.Υπήρξε Καθηγητής της Β΄θμιας εκπαίδευσης και είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Εταιρείας Συγγραφέων Β. Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος και ο υπεύθυνος του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Συκεών, τιμήθηκε κατ' επανάληψη από φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από όλους τους κοινωνικούς χώρους. Εξέδωσε πλήθος βιβλίων με θέματα ιστορικά, θρησκευτικά, μελέτες κλπ αρθρογραφώντας ταυτόχρονα σε διάφορα λογοτεχνικά κι επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές.

ΣΑΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ. Γεννήθηκε στην Ηράκλεια Φθιώτιδας. Είναι συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών και διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου ΕΛλάδος . Είναι μέλος της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και διάφορων άλλων σωματείων. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν και βραβεύτηκαν από διάφορους επίσημους και δημόσιους φορείς. Εξέδωσε ποιητικές του συλλογές και ποιήματά του δημοσιεύθηκαν σε εγκυκλοπαίδειες και ομαδικές ανθολογίες.


Από το Blogger.