Header Ads

ΤΕΕ: Πελατειακή αθλιότητα με αποφοίτους ΤΕΙ και Κολεγίων

Ιδιαίτερα σημασία δίνεται στις δήθεν βελτιωτικές τροποποιήσεις που προώθησε το υπουργείο Παιδείας, όπου στις αποκλειστικές δραστηριότητες Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων και Πολιτικών μηχανικών διέγραψε τη φράση Πανεπιστημιακής κατεύθυνσης θέτοντας στην ευχέρεια των Προεδρικών Διαταγμάτων τη απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους ΤΕΙ και Κολεγίων. Έργο που χαρακτηρίστηκε από πολλές πολιτικές και επιστημονικές πλευρές, ως μεθόδευση υψίστης αθλιότητας με πρωταγωνιστές τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβαντιτόπουλο σε αγαστή συνεργασία με τον παλαιάς κοπής πολιτικό Απόστολο Κακλαμάνη.


Βούιξε ο τόπος εντός και εκτός Βουλής ότι πρόκειται για άθλια πελατειακή και εκλογική συναλλαγή των συγκεκριμένων πολιτικών με ομάδες συμφερόντων που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι υπήρξε έστω την τελευταία στιγμή κίνηση από την πλευρά του υπουργού ΠΕΚΑ να γίνει πρόσθετη διορθωτική τροπολογία επί του συγκεκριμένου θέματος, ώστε σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης ΠΔ προβλέπεται όχι απλή γνώμη αλλά η σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ. Πράγμα που απομένει να επιβεβαιωθεί από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου και βεβαίως αν έτσι έχει συμβεί η παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Νέο ισχυρό χτύπημα στο Ταμείο των μηχανικών, με κατάργηση σημαντικών πόρων του ΤΣΜΕΔΕ ψήφισε νύχτα η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή

Προς επιβεβαίωση είναι επίσης αν έχει διασωθεί ο πόρος 2% υπέρ του ΤΣΜΕΔΕ, ο οποίος βεβαίως δεν υπάρχει απολύτως κανένα έρεισμα να καταργηθεί από την κυβέρνηση καθώς αποτελεί αποδεδειγμένα οιωνεί εργοδοτική εισφορά υπέρ των αυτοαπασχολούμενων μελετητών και τεχνικών εταιριών. Πάντως το φως της νέας ημέρας αναμένεται να αποκαλύψει νέο ισχυρό χτύπημα στο Ταμείο των μηχανικών, με κατάργηση σημαντικών πόρων του ΤΣΜΕΔΕ, που ψήφισε νύχτα η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Η πελατειακή αθλιότητα χθες το βράδυ στη Βουλή έκανε και τους πιο καλόπιστους να διαπιστώνουν, όπως λέγονταν χαρακτηριστικά ότι όποιος έχει «θείτσα στην Κορώνη» μπορεί να ικανοποιεί ακόμη και τα πιο ακραία αιτήματα του φτάνει να είναι συνεργάσιμος με την τρόικα και να προσφέρει εκλογική συναλλαγή και ψηφοθηρική στήριξη σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς πολιτικούς.
Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε σε δημόσια θέα η χονδροειδής μεθόδευση εξυπηρέτησης των συμφερόντων ΤΕΙ και Κολλεγίων από τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο, σε σύμπνοια με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, μία μικρή ομάδα γνωστών βουλευτών και πρωταγωνιστή τον Α. Κακλαμάνη, ο οποίος προφανώς για να δώσει διαπιστευτήρια στην εκλογική πελατεία του και να μην παρεκκλίνει από την παλαιολιθική πολιτική που ακολουθεί και υπηρετεί, για άλλη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΤΕΕ και των διπλωματούχων μηχανικών αποφοίτων Πολυτεχνικών σχολών.
Το ΤΕΕ σε συνεργασία με τις δυνάμεις της παραγωγής και της επιστήμης θα αντιδράσει απέναντι στην κλιμακούμενη ένταση των αντικοινωνικών, αντιεργασιακών και αντιασφαλιστικών κυβερνητικών – μνημονιακών πολιτικών, που διαλύουν τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση), αυξάνουν τη φτώχεια, την ανεργία, οδηγούν στην αφαίρεση μισθολογικών, ασφαλιστικών- συνταξιοδοτικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθώς και εγγυήσεων άσκησης επαγγελματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και τελικά αναπαράγουν καταστάσεις αγριότητας για τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, τα Συνδικάτα και οι Φορείς απαντούν με κλιμάκωση της έντασης, της δυναμικής, της διάρκειας και της προοπτικής των κοινών αγώνων.

Από το Ενημερωτικό του ΤΕΕ
Από το Blogger.