Header Ads

Ταξική Συσπείρωση: «Πληγώθηκαν οι δίδυμοι πύργοι στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης»

Σφήνα στα σχέδια τους η εκλογή έδρας από την Ταξική ΣυσπείρωσηΤην Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 διενεργήθεισαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όπου για ακόμη μια φορά οι γραφειοκρατικές κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ κατάφεραν να στρατεύσουν και να στοιχήσουν τους σύνεδρους- αντιπροσώπους τους στις γραμμές τους για να συνεχίσουν το έργο τους και το ρόλο που τους έχουν αναθέσει τα κυβερνητικά κόμματα που υπηρετούν.

Ενώ η παραπαίουσα κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε κοινωνική στήριξη και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού καταστρέφοντας και λεηλατώντας την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων βρίσκει στήριξη στους δούρειους ίππους του εργατικού κινήματος της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ. η πρώτη ήρθε πρώτη σε ψήφους και έδρες και η δεύτερη αν δεν υπήρχε η διάσπαση της ΠΑΣΚΕ χωρίς πολιτικό διαχωρισμό όμως με το ψηφοδέλτιο «Μακρυγιάννη» θα έπαιρνε την δεύτερη θέση σε ψήφους, και αν δεν έχανε σε κλήρωση την τέταρτη έδρα από την «Αγωνιστική Ενότητα» θα ήταν δεύτερη και σε έδρες.
Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα η «Ταξική Συσπείρωση» κατάφερε να εκλέξει μια έδρα για το Δ.Σ του εργατικού κέντρου Κοζάνης με επτά ψήφους μπαίνοντας ξανά μετά από τρία χρόνια στο Δ.Σ.
Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές –συναδέλφους που μας στήριξαν σ’ αυτήν την προσπάθεια και δηλώνουμε ότι δεν τελειώνουμε εδώ, όλοι εμείς που δώσαμε αυτήν την μάχη μαζί με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής θα συνεχίσουμε από κοινού να δίνουμε τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζομένων και ανέργων .
Η ταξική συσπείρωση δεν θα στηρίξει και δεν θα ψηφίσει κανένα προεδρείο στην βάση αναλογικότητας γιατί η αναλογικότητα είναι ένα μοίρασμα καρεκλών με αριθμητικό τρόπο που γραφείοκρατικοποιεί ακόμα περισσότερο τα συνδικάτα.
Ακόμα και μετά τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν με τα αποτελέσματα των εκλογών του εργατικού κέντρου που δεν ευνοούν ένα προγραμματικό προεδρείο θα παλέψουμε για ένα πρόγραμμα δράσης και αγώνα ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής και της επίθεσης του κεφαλαίου.
Κοζάνη 30/3/2014
Από το Blogger.