Header Ads

«Ένα βήμα, απ’ τα πολλά που πρέπει να γίνουν»

Η ΤΑΞική ΕΝότητα (ΤΑΞ.ΕΝ), που στηρίζει το πλαίσιο πάλης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), βγήκε ενισχυμένη από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης σε ψήφους, ποσοστό και έδρες, σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο του 2011. Η αύξηση της ΤΑΞ.ΕΝ απηχεί την αυξημένη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ για την αταλάντευτη και αγωνιστική τους στάση ενάντια στην αντεργατική πολιτική συγκυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ.


Η ΤΑΞ.ΕΝ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους, που με την ψήφο τους, έκαναν ένα ακόμα βήμα, απ’ τα πολλά που πρέπει να γίνουν, στην κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων υπέρ της μαχόμενης εργατικής τάξης και της ταξικής ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.


Παράταξη
2014
2011
Ψήφοι
%
Έδρες
Ψήφοι
%
Έδρες
ΠΑΣΚΕ
20 (-25)
21,5 (-20,2%)
3 (-4)
45
41,7
7
ΔΑΚΕ
37 (-6)
39,8 (0,0%)
6 (0)
43
39,8
6
ΤΑΞική ΕΝότητα
20 (+6)
21,5 (+8,4%)
4 (+2)
14
12,9
2
ΤΑξική ΣΥσπείρωση Εργαζομένων
7 (+1)
7,5 (+1,9%)
1 (+1)
6
5,6
0
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
7 .
7,5 .
1 .
Δε συμμετείχε
ΜΕΤωπο Ανατροπής
2 .
2,2 .
0 .
Δε συμμετείχε



Η ενίσχυση της ΤΑΞ.ΕΝ δημιουργεί νέες δυνατότητες για το ταξικό κίνημα των εργαζομένων και επωμιζόμαστε με νέες ευθύνες για το βάθεμα και το πλάτεμά του.Οι οργανωμένοι στα σωματεία, εργάτριες κι εργάτες,που στηρίζουν το Π.Α.ΜΕ, θα παλέψουν το επόμενο διάστημα για να οργανωθεί, η τόσο αναγκαία, εργατική αντεπίθεση απέναντι στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο, στα κόμματά του και στα συνδικαλιστικά στηρίγματα του.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού διατηρούν ακόμα ισχυρά ερείσματα κι έχουν τη δυνατότητα να αποπροσανατολίζουν και να εκτρέπουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων σε ακίνδυνες για το σύστημα κατευθύνσεις. Η ανάσχεση και η ανατροπήτης αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτειτην ανατροπή τηςαρνητικής κατάστασης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, προϋποθέτει τη μαζική είσοδο νέων εργατικών δυνάμεων στα σωματεία και την αποφασιστική ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού τους. Προϋποθέτει την οργάνωση της εργατικής πάλης από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζουν και στα άλλα που ετοιμάζουν από κοινού Συγκυβέρνηση-ΕΕ-τρόικα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,

Καμιά αναμονή, ούτε λεπτό χαμένο, όλοι στη μάχη!

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ με το Π.Α.ΜΕ

στις 10:30 πμ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ



Η ΤΑΞική ΕΝότητα, οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, τους άνεργους κάθε ηλικίας, ειδικότερα τους νέους και τις νέες, να κάνουν δικιά τους υπόθεση την οργάνωση της απεργίας της 9ης του Απρίλη. Οι εργαζόμενοι σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλείας να παραμερίσουν, να παρακάμψουν τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ), να απαιτήσουν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, να συζητηθεί και να αποφασιστεί το πλαίσιο πάλης της απεργίας, να παρθούν μέτρα για την οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας και να τα υλοποιήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.



Ψηλά το κεφάλι, κανένας φόβος, καμιά αναμονή, όλοι στον αγώνα.



ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Από το Blogger.