Header Ads

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων, Περιχώρων

Με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων, Περιχώρων συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου, Ευγενία Ουζουνίδου , Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Στρατούλης και Απόστολος Αλεξόπουλος.


Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών ανέλυσαν τις θέσεις τους σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην αγορά άρτου, που δρομολογεί το Υπουργείο καθ’ υπόδειξη του ΟΟΣΑ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς άρτου, των σημείων πώλησης άρτου και της χρήσης του όρου «φούρνος» σε όσους θα πωλούν κατεψυγμένο ψωμί, με συνέπεια την παραπλάνηση των καταναλωτών και την καταστροφή ενός ολόκληρου κλάδου που αριθμεί 140.000 επαγγελματίες και εργάτες.

Υπογράμμισαν επίσης ότι με τις αλλαγές αυτές που προωθεί η κυβέρνηση θα ευνοηθούν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες διάθεσης τροφίμων, το κράτος θα χάσει έσοδα από πόρους με κοινωνική ανταποδοτικότητα, ενώ ο καταναλωτής θα δει την διατροφική ποιότητα της καθημερινότητάς του να υποβαθμίζεται σημαντικά.

Οι αρτοποιοί εκτός από φόρους, χαράτσια, επιβαρύνσεις και αλλεπάλληλες αυξήσεις του κόστους παραγωγής έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τις στρεβλώσεις στην αγορά άρτου που δρομολογούνται βάσει της περιβόητης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την βιοτεχνική και παραδοσιακή αρτοποιία, σε λουκέτο χιλιάδες φούρνους και σε απώλεια ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί πλήρως με τις ανησυχίες των αρτοποιών. Θα οργανώσει το επόμενο διάστημα διαβούλευση στη βουλή με όλους τους κλάδους της διατροφικής αλυσίδας (ψωμί, λάδι, γάλα γιαούρτι, τυρί) που χτυπά βάναυσα η έκθεση του ΟΟΣΑ και η οποία, αν εφαρμοστεί, θα καταστρέψει και την αγροτική παραγωγή της χώρας αλλά και θα υποβαθμίσει τη διατροφή των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και της τρόικα και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την πρόσβαση των καταναλωτών στο φρέσκο ψωμί και να μην επιτρέψει τον «ξαφνικό θάνατο» των φούρνων της γειτονιάς.
Από το Blogger.