Header Ads

Συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11.ΟΟπμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Εργαζόμενες, άνεργες
Εμείς όλες που ζούμε καθημερινά μαζί με τις οικογένειες μας, τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, των εκμεταλλευτών μας και των πολιτικών εκπροσώπων τους ΤΙΜΟΥΜΕ την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο δρόμο που χάραξαν οι φάντρες και οι ράφτριες της Νέας Υόρκης το 1857, σηκώνοντας ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους, οι εργάτριες στην Ελλάδα το 1892 που έκαναν την πρώτη γυναικεία απεργία, όταν μειώθηκε το μεροκάματο τους, οι καπνεργάτριες στη Θεσσαλονίκη, που ούτε ο θάνατος τους μπορεί να τις σωπάσει, οι γυναίκες εργαζόμενες σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται και διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν και τους τα στερούν!

Γυναίκα στο Σούπερ Μάρκετ που μένεις απλήρωτη για μήνες, που κινδυνεύεις να απολυθείς, που σου μειώνουν το μισθό, σου καταργούν την Κυριακή- αργία, που αποκτάς μια σειρά ασθένειες από την ορθοστασία και τα ψυγεία, που σου καταργούν το ωράριο, τη Συλλογική Σύμβαση και μια σειρά άλλα δικαιώματα, μην σκύψεις το κεφάλι!
Γυναίκα, μάνα εργαζόμενη στα γραφεία, πάλεψε για να έχει σίτιση το παιδί στον παιδικό σταθμό, για να μην πληρώνεις τροφεία, για να έχουν τη μόρφωση που τους πρέπει του παιδιά σου, για να μπορείς να βρεις την υγειά σου χωρίς να αδειάζει η τσέπη σου!
Γυναίκα, νέα που είσαι άνεργη διεκδίκησε να έχεις ασφάλιση, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Μην περιμένεις οι εκμεταλλευτές να μας λυπηθούν. Αυτοί νοιάζονται για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Πάνω στις πλάτες μας προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση. Ο μόνος δρόμος για εμάς και τις οικογένειες μας είναι η οργάνωση του αγώνα μας για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο, παλεύοντας από κοινού με τους άντρες και τις οικογένειες μας, ώστε τελικά να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που εμείς παράγουμε και να βάλουμε οριστικό τέλος στη διπλή εκμετάλλευση που βιώνουμε σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.
ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο, αποκτάμε δύναμη!
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8η Μάρτη
Οργανώνοντας την πάλη μας για αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτριες του προηγούμενου αιώνα!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ-ΣΕΥΠΕ-


--

8 ΜΑΡΤΗ- ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00πμ στην Κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα ταξικά Σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, στο Σύλλογο Γυναικών, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους.
Δοκιμάσαμε την ΕΕ της «ευημερίας» και γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια που μας προσφέρει θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών, όπου χάριν της ισοτιμίας μας οδηγούν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων που έπλεκαν και πλέκουν τα εγκώμια της ΕΕ, εφαρμόζοντας γράμμα κατά γράμμα τις οδηγίες της, αλλά και όσων προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν ότι μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή. Ζήσαμε τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που πρώτοι αυτοί υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών. Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης.
Καμία να μη συμφιλιωθεί με το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσει τις ανάγκες της στα ελάχιστα, να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, ή χωρίς αυτά αν είναι κάτω των 30 χρονών, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχει δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά της, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά της, την οικογένειά της, την ίδια,  να μην έχει δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, επίδομα τοκετού, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας, ανεξάρτητα αν είναι μισθωτή, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα ή άνεργη.
Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.
Είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της εργατιάς, της αγροτιάς, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, για τις νέες να αντλήσουν δύναμη από την πείρα των αγώνων του παρελθόντος και να πρωτοστατήσουν στις σημερινές εξελίξεις. Να ενισχύσουν με τη δράση τους την Κοινωνική Συμμαχία, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, που αγκαλιάζει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και γυναίκες. Η Κοινωνική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει για να ανατραπούν αντιλαϊκοί νόμοι, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, για να σπάσουν τα δεσμά με την ΕΕ, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ ΚΑΙ η ΟΓΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11.ΟΟΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαϊδας ( μέλος Ο.Γ.Ε)
Από το Blogger.