Header Ads

Συνδικάτο Εμποροϋπάλληλων Εορδαίας: Για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, εργαζόμενη του ιδιωτικού τομέα στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στα γραφεία να παρaβρεθούν στη σύσκεψη που διοργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια ( Σ.Ε.Ε.ΕΝ.) την Πέμπτη στις 7.00μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαϊδας.

Η σχεδιαζόμενη πώληση ορυχείων και σταθμών της ΔΕΗ που προωθεί η κυβέρνηση ως συνέχεια της απελευθέρωσης της Ενέργειας με βάση την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα προσθέσει νέα βάσανα στις πλάτες όχι μόνο των ίδιων των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά και συνολικά στις πλάτες όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Οι σχεδιασμοί αυτοί ουσιαστικά μεταφράζονται σε εκτόξευση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας και αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, εργασία με όρους δουλεμπορίου, με ελάχιστα μεροκάματα.
Ο αγώνας για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό, να πάψει να είναι εμπόρευμα αφορά όλους τους εργαζόμενους. Μας αφορά άμεσα γιατί μέσα στα ορυχεία και τους σταθμούς εργάζονται τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι σύζυγοι μας. Μας αφορά γιατί δεν αντέχουμε να πληρώνουμε πανάκριβα τους λογαριασμούς του ρεύματος ή της τηλεθέρμανσης, τα χαράτσια της ΔΕΗ.
Η πολιτική των μεγαλοεργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που διαλύει όλα τα εργασιακά δικαιώματα για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση πάνω στις πλάτες μας οι εκμεταλλευτές μας, είναι η ίδια πολιτική που προωθείται σήμερα στον τομέα της Ενέργειας για να εξασφαλίσουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Γνωρίζουμε καλά ότι έχουν πλάϊ τους οι μεγαλοεργοδότες τη φωνή των «συνδικαλιστών της ηττοπάθειας και της υποταγής» μέσα στους εργαζόμενους, τη λογική του μικρότερου κακού και της ανθρωποφαγίας. Και οι εργαζόμενοι, όμως έχουν όπλα που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω. Όπλο μας είναι ο ταξικός αγώνας, η οργάνωση στο Συνδικάτο, η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στο διαίρει και βασίλευε που έντεχνα καλλιεργούν.
Όπως συντονισμένα η ΕΕ, η κυβέρνηση και οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας, συντονισμένα και εμείς απαντάμε με τους αγώνες μας για να βάλουμε φρένο στην αντεργατική πολιτική, στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Οργανωμένα από κοινού με τους εργαζόμενους στην Ενέργεια να ανοίξουμε το δρόμο για να γίνει η Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, μαζί με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Από το Blogger.