Header Ads

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κοζάνης: Κύκλος σεμιναρίων στη Γαλατινή Βοΐου

Άλλος ένας κύκλος σεμιναρίων ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στη Γαλατινή Βοΐου. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κοζάνης ξεκίνησε άλλη μία σειρά σεμιναρίων Α΄ Βοηθειών, αρχικά με τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στη συνέχεια με το προσωπικό της Express Service Κοζάνης και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοίλων και ολοκληρώθηκε με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Γαλατινής.


Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στα σεμινάρια ήταν οι εξής:

Τι είναι η Πνιγμονή – Τρόποι αντιμετώπισης
Κρίση επιληψίας και τρόπος αντιμετώπισης
Τοποθέτηση σε Πλάγια Θέση ή Θέση Ανάνηψης
Τρόποι Αντιμετώπισης σε κατάγματα – αιμορραγίες
Επιδεσμιολογία
Διαδικασία Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)
Χρήση εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή


Το σεμινάριο στη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης είχε συνολική διάρκεια 15 ωρών, με τη συμμετοχή 40 ατόμων.

Η εκπαίδευση του προσωπικού της Express Service & I. KTEO Κοζάνης διήρκησε συνολικά 12 ώρες, με τη συμμετοχή 30 ατόμων.

Τα σεμινάρια στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοίλων και στον Αιμοδοτικό Σύλλογο Γαλατινής είχαν διάρκεια 5 ώρες, στα οποία συμμετείχαν 35 και 50 άτομα αντίστοιχα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Παραρτήματος Ε.Ο.Δ. Κοζάνης ευχαριστούν τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων και επιχειρήσεων, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν, βοηθώντας έτσι στην προσπάθειά μας να εκπαιδευτούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Το Παράρτημα Ε.Ο.Δ. Κοζάνης συνεχίζει την αδιάκοπη δράση του με τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις διάσωσης, εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, σεμινάρια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Το έργο του Παραρτήματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του και στην υποστήριξή των φίλων της ομάδας.
Από το Blogger.