Header Ads

ΣΕΕΕΝ: Γενική Συνέλευση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Συνάδελφοι,ισσες,
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο ξεκάθαρο , ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώσει η εργατική τάξη πέρα από τον οργανωμένο κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Τα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε στο βιοτικό μας επίπεδο δεν πρέπει πλέον να μένουν αναπάντητα.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η διάλυση του ασφαλιστικού, το δουλεμπόριο, το χάσιμο χιλιάδων θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς με αντίστοιχη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι μειώσεις μισθών, η αύξηση των ατυχημάτων, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η τριχοτόμηση της ΔΕΗ, η πώληση του ΑΔΜΗΕ, η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κ.α είναι η μαύρη λίστα της επίθεσης που δεχτήκαμε το προηγούμενο διάστημα είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση.
Χέρι – χέρι η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα κόμματα του ευρομονόδρομου, εργοδοτικοί- κυβερνητικοί συνδικαλιστές, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση συνέβαλαν να περάσει η πολιτική της Ε.Ε στην ενέργεια με τα παραπάνω καταστροφικά αποτελέσματα.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Μας θέλουν διασπασμένους, αξιοποιώντας τη διαφορά στους μισθούς και τη σχέση εργασίας προσπαθώντας να κρύψουν ότι η επίθεση είναι ενιαία. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μόνιμοι, εργολαβικοί, οκταμηνίτες. Στα ίδια σχολεία πάμε τα παιδιά μας, στα ίδια νοσοκομεία πάμε όταν αρρωσταίνουμε. Έχουμε τις ίδιες ανάγκες πρέπει να έχουμε ίση αμοιβή για ίση εργασία.
Οργανωνόμαστε , βάζουμε τοίχος στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν. Η ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ και το 17% του υπολοίπου που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, θα σημάνει νέα επίθεση στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, μειώσεις μισθών, αύξηση της τιμής του ρεύματος κ.α.
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε οι συνάδελφοι στα οκτάμηνα να δουλεύουν με την κατάπτυστη απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ. Το Μάρτιο θα έχουν λήξει και οι υπόλοιπες κλαδικές συμβάσεις με αποτέλεσμα οι μισθοί να μετατραπούν σε μισθούς πείνας.
Δεν το επιτρέπει η συνείδηση μας να ανεχόμαστε το δουλεμπόριο στις εργολαβίες, την απλήρωτη δουλειά, τους μισθούς πείνας, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Διεκδικούμε:
Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες .
Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση Ορυχείων και ΑΗΣ. Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η πώληση του ΑΔΜΗΕ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Βασ. Σοφίας 34 Πτολεμαΐδα τηλ: 2463100915

e-mail:sundikato@yahoo.gr
Από το Blogger.