Header Ads

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας: Αυτές είναι οι θέσεις μας για τα αδέσποτα

Την Πέμπτη 20-3-14 και ώρα 7.μμ, στο Εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας η Δημοτική κίνηση "Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας" προχώρησε σε ανοιχτή εκδήλωση - διαβούλευση με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο και τους εθελοντές/ντριες του Κυνοκομείου με στόχο να διερευνηθούν οι αιτίες των προβλημάτων και να αναζητηθούν λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα του Κυνοκομείου Εορδαίας.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης παρουσίασε τους προγραμματικούς άξονες που θέτει σε δημόσια συζήτηση το "ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ", άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των φιλόζωων και δεσμεύτηκε λέγοντας πως η αυριανή διοίκηση θα έχει την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και θα σταθεί με ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημα, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων.
Τόνισε δε πως οι θέσεις είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς των μελών της κίνησης, της συνεργασίας τους με φιλόζωους συμπολίτες μας
και των επισκέψεων στο Κυνοκομείο που πραγματοποίησαν κλιμάκια της, για να ενημερωθούν από τους ελάχιστους αξιέπαινους εθελοντές.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ¨ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ¨
Οι ΟΤΑ είναι καθ' ύλην αρμόδιοι σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012 για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και προβλέπει την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. Στόχος είναι να περιοριστεί ο αριθμός τους, χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόζονται κατά καιρούς ακραίες μέθοδοι «εξαφάνισης» τους.
Σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες έχουμε σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφής ζωή και πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων. Το αξιακό μας σύστημα και η κουλτούρα μας, είναι ενταγμένα σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Τι απελευθέρωσε η κρίση:
-Εγκατάλειψη ζώων
-Έλλειψη φροντίδας
-Συσσώρευση πληθυσμών- κοπαδιών στα αστικά κέντρα.
Η έλλειψη συνειδητοποίησης των κατοίκων και το πολιτικό έλλειμμα από πλευράς της δημοτικής αρχής επιδείνωσαν το πρόβλημα με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται ακραίες συμπεριφορές όπως:
1. -Θανάτωση ζώων με φρικτό τρόπο, πράγμα που προσβάλει την ζωή και τον πολιτισμό.
2. -Αδικαιολόγητες επιθέσεις απέναντι στους φιλόζωους που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για κάποιες μεμονομένες επιθέσεις ζώων και μάλιστα από δημοτικούς παράγοντες.
3. - Κακομεταχείριση ζώων κατά την περισυλλογή, την μεταφορά τους και τον τρόπο που στοιβάζονται στο κυνοκομείο.
4. -Δραματική κατάσταση του κυνοκομείου, με τις υποδομές σε εγκατάλειψη, με έλλειψη νερού και φαρμάκων.

ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ
1. Υποβάθμιση του προβλήματος
2. Απροθυμία διαλόγου
3. Έλλειψη σχεδιασμού
4. Έλλειψη πολιτικής βούλησης

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ
1. -Ενώ υπάρχουν υποδομές αυτές έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και καταρρέουν.
2. -Πρόβλημα υγιεινής
3. -Κανένας υπεύθυνος από πλευράς Δήμου.
4. - Μία άδεια λειτουργίας και μία άδεια ηλεκτροδότησης (για να λειτουργήσει η γεώτρηση) που άγονται και φέρονται στον λαβύρινθο των υπηρεσιών για χρόνια χωρίς κανένα ενδιαφέρον από την δημοτική αρχή.
5. -Ενώ υπάρχει η κτηριακή δομή δεν υπάρχει ένας χώρος με στοιχειώδη υποδομή κτηνιατρείου
6. - Ο χώρος συγκέντρωσης και ο περίγυρος είναι ιδιαίτερα άσχημος
7. -Τα ζώα επιβιώνουν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων φιλόζωων


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και σε συνεργασία με διεθνής οργανώσεις (όπως πχ αυτή των Κτηνιάτρων Χωρίς Σύνορα), θα δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς, στειρώσεις και ότι άλλο χρειαστεί, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε τις υποδομές στηρίζοντας τους ελάχιστους φιλόζωους εθελοντές, που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση του κυνοκομείου.

1. ΠΡΟΧΩΡΗΜΑ ΤΗΣ ΆΜΕΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕ:
Α) ΚΤΗΡΙΑ
Β) ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ
Γ)ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ
3. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
4. ΦΑΡΜΑΚΑ – ΤΡΟΦΕΣ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
5. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ).
6. ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
7. ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΝΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ. ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ
8. Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΖΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
9. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ
10. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΛΠ.
11. ΕΝΤΑΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΠΑ

(ΦΩΤΟ: ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)
Από το Blogger.