Header Ads

Σε ευρεία κυκλοφορία έντυπο του «Ρεύματος Πολιτών Εορδαίας»

«Σε ευρεία κυκλοφορία το πρώτο τετρασέλιδο έντυπο με τον προγραμματικό λόγο της Δημοτικής Κίνησης «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ».
Στο τετρασέλιδο έντυπο που κυκλοφόρησε αποτυπώνονται οι πρώτοι άξονες προγραμματικού λόγου και προτάσεων που καταθέτει η δημοτική κίνηση στην κοινωνία.
Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει το πλήρες πρόγραμμα που θα βάζει σε ανοιχτή διαβούλευση τις προτάσεις της αυριανής διοίκησης.


*Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
*Να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή
*Να προστατέψουμε τις κοινωνικές δομές και τα κοινωνικά αγαθά
*Να απαντήσουμε στην βαρβαρότητα με την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή
*Να δώσουμε ελπίδα στην κοινωνία και όραμα στην νεολαία μας
*Να βγάλουμε από την απομόνωση τις κοινότητες, να δώσουμε ζωή στα χωριά μας



Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Η πολιτική του “Ρεύματος Πολιτών” όπως εκφράστηκε και στην πολιτική του διακήρυξη έχει κοινωνικό πρόσημο και συγκροτείται επάνω στις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας.
Η ενότητα της κοινωνίας και η αλληλεγγύη απορρέουν όχι μόνο σαν προτεραιότητες αλλά σαν υποχρέωση της αυριανής διοίκησης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Η Εορδαία, ο κατ΄ εξοχήν Ενεργειακός Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας θα αντισταθεί στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ (δίκτυα ΑΔΜΗΕ, μικρή ΔΕΗ κλπ) καθώς και σε όλη την οικονομική υποβάθμιση της περιοχής μας με το εμπάρκο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ
Πολίτες της Εορδαίας.
Σας καλούμε να στρατευτείτε στον αγώνα για μια
άλλη Εορδαία, που θα σταθεί ανυποχώρητη απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται, δηλώνοντας πως είναι αποφασισμένη να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις της και να πάρει αυτά που δικαιούται.
Η Εορδαία, ο μεγαλύτερος ενεργειακός Δήμος της χώρας, δέχεται την ανελέητη επίθεση των μνημονιακών πολιτικών και της τοπικής ελίτ, που μεθοδεύουν τον υποβιβασμό και την απαξίωσή της, με στόχο την οριστική της κατάρρευση.
Υγεία, παιδεία, ενέργεια, δημόσιες υπηρεσίες, κοινωνικές δομές οδηγούνται στο θυσιαστήριο του κέρδους, η κοινωνία φτωχοποιείται και οι εργαζόμενοι χάνουν κεκτημένα δεκαετιών.
Κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η θέρμανση, οι παροχές υγείας και παιδείας, γίνονται εμπόρευμα, από μία ανάλγητη πολιτική που επιδιώκει να κάνει την αυτοδιοίκηση υποχείριο της και υπηρέτη των σχεδίων της.
Να τους πούμε, έως εδώ.
Να σταθούμε απέναντι στην βαρβαρότητα, να σταματήσουμε την ανθρωπιστική καταστροφή και να χαλάσουμε τα σχέδια τους που θέλουν τον Δήμο μας αδύναμο, φοβικό και διαλυμένο.
Να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη και θεσμικό εργαλείο μιας άλλης αυτοδιοικητικής πραγματικότητας.
Να συντρίψουμε το σκοτάδι της διαπλοκής, να φέρουμε τα πραγματικά μας προβλήματα στο φως και την διαφάνεια σε όλες τις δομές της διοίκησης.
Πάνω από αυτούς και τους εντολοδόχους τους, βρίσκονται οι δικές μας ανάγκες και το επιτακτικό καθήκον για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Εορδαίας.
Καλούμε όλο τον λαό της Εορδαίας να δώσει αυτήν την μάχη.
Είναι η μάχη για την Εορδαία που ονειρευόμαστε, για τον τόπο που μας αξίζει να ζούμε.
Είναι η μάχη για την Εορδαία του μέλλοντος μας!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Αξιοποιώντας τα επιφανειακά νερά με την ολοκλήρωση των φραγμάτων στη Δυτική Εορδαία (Αναράχη , Εμπόριο, Μηλοχώρι) στο Μεσόβουνο καθώς και το επί δεκαετίες αναξιοποίητο φράγμα του Περδίκα, να στοχεύσουμε στην άρδευση μεγάλων αγροτικών εκτάσεων για την αύξηση της παραγωγής που θα τονώσει το εργατικό εισόδημα και την επιχειρηματικότητα του πρωτογενή τομέα, σε συνδυασμό της τοπικής αγροτοδιατροφικής παραγωγής με τον τουρισμό.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ
Ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας που απαξιώνεται χρόνια τώρα από τις διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα στον αγώνα για την περιβαλλοντική ανάπλαση της περιοχής μας. Η διεκδίκηση του δημόσιου χώρου και η χωροθέτηση του ορυχείου είναι για εμάς ζητήματα καθημερινής πάλης και τα δικαιούμαστε ως νόμιμοι συν-δικαιούχοι.
Ακολουθώντας την Διεθνή και ιδιαίτερα Ευρωπαϊκή εμπειρία θα επιμείνουμε στην ποιοτική αποκατάσταση των εδαφών στα ορυχεία σύμφωνα με τις εγκεκριμένες Περιβαλλοντικές μελέτες καθώς και στο σχεδιασμό της σωστής αξιοποίησής τους από την τοπική κοινωνία στην οποία πρέπει να επιστρέφουν. Η Διεθνής πρακτική αξιοποίησης των αποκατεστημένων εδαφών περιλαμβάνει Αγροτική χρήση , χώροι ψυχαγωγίας και άθληση καθώς και βιομηχανικού τουρισμού.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
Είναι απολύτως αναγκαία η επέκτασης της τηλεθέρμανσης στις κοινότητες και την ευρύτερη περιοχή, με στόχο την φθηνή και ποιοτική θέρμανση για τους πολίτες.
Το ζήτημα της τηλεθέρμανσης σε όλα τα χωριά, είναι ένα αίτημα τεχνικά αποδεκτό και οικονομικά ώριμο. Ξεκινώντας από τα πολύ κοντινά χωριά σήμερα και επεκτείνοντας την Τ/Θ σε όλη την Εορδαία αύριο, θα δώσουμε ελπίδα στους πολίτες που έχουν να αντιμετωπίσουν τον σκληρό Δυτικομακεδονικό χειμώνα.Ταυτόχρονα θα δώσουμε διέξοδο και προοπτική στον πρωτογενή τομέα με την εγκατάσταση θερμοκηπίων όπου μπορούν να αναπτυχθούν στοχευόμενες καλλιέργειες.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Έλλειψη πολιτικής βούλησης, πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, συνόδευσαν την στάση των προηγούμενων αλλά και αυτής της Δημοτικής Αρχής.
Το θέμα των μετεγκαταστάσεων αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και ανευθυνότητα, χωρίς κανένα όραμα για την Εορδαία και την ιστορική της συνέχεια.
Οι μετεγκαταστάσεις θα μπορούσαν να δώσουν πολλά στην περιοχή μας και να ενδυναμώσουν τον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό, βοηθώντας παράλληλα τις κοινότητες να διατηρήσουν της ιστορία και τον πολιτισμό τους.
Από τις πρώτες προτεραιότητες που θα έχουμε σαν αυριανή διοίκηση, είναι οι άμεσες ενέργειες για το προχώρημα των μετεγκαταστάσεων που θα γίνουν με όρους κοινωνικής και επιστημονικής τεκμηρίωσης.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν τοπικό πολισμό ανιχνεύοντας τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και την ιστορία της περιοχής μας.
Έναν πολιτισμό ¨εν τω γενάσθαι¨ μέσα από την αλληλεγγύη και τις συλλογικότητες για μια άλλη ποιότητα στις ανθρώπινες σχέσεις. Πρέπει να κατακτήσουμε έναν άλλο τοπικό πολιτισμό που θα υπερβαίνει τις διακρίσεις, θα γίνεται κίνητρο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και θα αποτυπώνει στον καμβά της Εορδαίας την ψυχή των ανθρώπων της. Να πορευθούμε μαζί για έναν άλλο πολιτισμό με κέντρο τον άνθρωπο, να δώσουμε ζωή και χρώμα στην καθημερινότητα αξιοποιώντας υποδομές και δυνατότητες.
Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε μία άλλη πολιτισμική πραγματικότητα.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Η Εορδαία έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα της ανάπτυξης.
Στην περιοχή που έδωσε τα πάντα για την ανάπτυξη της χώρας, στέρησαν τα πάντα. Δεκαετίες ολόκληρες οι πολίτες της Εορδαίας είναι αντιμέτωποι με την μόλυνση, την ρύπανση, την λεηλασία της γης τους, πληρώνοντας με ανεπανόρθωτες βλάβες της υγείας τους αυτή την ανάπτυξη.
Καμία προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει για την Εορδαία, χωρίς αποκαταστάσεις εδαφών, μέτρα για την ρύπανση και προστασία της φυσικής κληρονομιάς της. Είμαστε υπόλογοι στις επερχόμενες γενεές για αυτό που θα κάνουμε σήμερα. Καμία αυτοδιοικητική πολιτική δεν μπορεί να εκχωρήσει την ποιότητα ζωής και την οικολογική ισορροπία στα όποια συμφέροντα.

ΥΓΕΙΑ
Η Δημόσια υγεία βάλλεται και εκχωρείται στα ιδιωτικά συμφέροντα, κόβοντας τον δρόμο στον αδύναμο πληθυσμό και στους χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Στοχεύουμε σε μια νέα πολιτική Υγείας, με σκοπό να παρέχονται δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας, υψηλής επιστημονικής ποιότητας και λειτουργικής αποτελεσματικότητας, για όλο τον πληθυσμό. Σταματώντας την χειραγώγηση και την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου, σαν τοπική κοινωνία θα διεκδικήσουμε αποφασιστικά την πλήρη λειτουργία του. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγγίξει το δημόσιο νοσοκομείο και να υποβαθμίσει τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ειδικά στην περιοχή μας όπου υπάρχει δραματική επιβάρυνση της δημόσιας υγείας από την εξορυκτική και παραγωγική δραστηριότητα.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Την στιγμή που συνολικά η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία βρίσκεται στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών επείγει η διαβούλευση με τους εκπαιδευτικούς φορείς στην Εορδαία.
Σε μία περιοχή που υπάρχουσες υποδομές μένουν αναξιοποίητες και είναι σε κατάρρευση, είναι αναγκαίος ο επανασχεδιασμός των εκπαιδευτικών υποδομών.
Πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην παιδεία των μαθητών που προέρχονται από τα αδύναμα στρώματα του πληθυσμού, να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες και να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

ΝΕΟΛΑΙΑ
Σήμερα οι νέοι και οι νέες βιώνουν, από τη μια μεριά, τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που τους/τις καθηλώνει στη γκρίζα ζώνη της ανεργίας και της εργασιακής επισφάλειας, αποστερώντας τους την ελπιδοφόρα προοπτική και συχνά εξαναγκάζοντάς τους σε μετανάστευση για το βιοπορισμό.
Η νεολαία μας βρίσκεται σε κομβικό σημείο αντιμέτωπη με ένα δυσοίωνο μέλλον. Στην επαρχία τα αδιέξοδα συνεχίζονται με την έλλειψη επιλογών και τους χώρους έκφρασης. Θα στηρίξουμε με πάθος, το δικαίωμα των νέων ανθρώπων, να έχουν ζωή.
Να αναπτύξουν ενδιαφέροντα και δεξιότητες, να έχουν ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο Σε αυτούς ανήκει το μέλλον αυτής της περιοχής και έχουν λόγο γι΄ αυτό.

ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ
Οι ΟΤΑ είναι καθ' ύλην αρμόδιοι σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012 για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και προβλέπει την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. Στόχος είναι να περιοριστεί ο αριθμός τους, χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόζονται κατά καιρούς ακραίες μέθοδοι «εξαφάνισής» τους.
Η σημερινή κατάσταση του κυνοκομείου είναι δραματική, με τις υποδομές σε εγκατάλειψη, με έλλειψη νερού και φαρμάκων.
Αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και σε συνεργασία με διεθνής οργανώσεις (όπως πχ αυτή των Κτηνιάτρων Χωρίς Σύνορα), θα δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς, στειρώσεις και ότι άλλο χρειαστεί, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε τις υποδομές στηρίζοντας τους ελάχιστους φιλόζωους εθελοντές, που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση του κυνοκομείου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο Δημήτρης Ζαραφίδης του Γαβριήλ και της Κυριακής είναι Παντρεμένος με την Κούλα Λύρα και έχουν δύο παιδιά (Γαβριήλ και Ελένη) και μία εγγονή
Ηταν μαθητής στο 1ο και 4ο Δημοτικό σχολείο Πτολεμαίδας καθώς και στο εξατάξιο Γυμνάσιο Πτολεμαίδας όπου αποφοίτησε το 1972.
Την ίδια χρονιά, το 1972 περνά στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών απ΄ όπου το 1977 πήρε το Δίπλωμα του.
Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία το 1977-1979 στο Τεχνικό Σώμα.
- Προσλήφθηκε στη ΔΕΗ ως Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός το 1984 και διετέλεσε:
Τομεάρχης Ηλεκτρολογικού ΟΝΠ για 15 χρόνια. Ενώ τα τελευταία 12 χρόνια είναι Διευθυντικό Στέλεχος της ΔΕΗ στο ΛΚΔΜ (Βοηθός Διευθυντής).
- Ως Διευθυντής της Μονάδας Περιβάλλοντος και Μεταλλευτικής Υποστήριξης του ΛΚΔΜ συνέβαλε με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση παρεμβάσεων σε όλη την Εορδαία αλλά και στον υπόλοιπο Νομό Κοζάνης για την ικανοποίηση αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς διακρίσεις με ευαισθησία και ενδιαφέρον.
-Ως Φοιτητής οργανώθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών για την δημοκρατία σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Μέλος της Πανσπουδαστικής, της ΚΝΕ και του ΚΚΕ (1972-1977).
-Γραμματέας του ΚΚΕ στην Εορδαία το 1981-83.
- Το 1991 προσχωρεί στο Συνασπισμό της Αριστεράς.
-Για 10 χρόνια μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος Δυτ. Μακεδονίας (1993-2004).
-Τρεις φορές υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΝ (1996,2000,2004).
Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Νομαρχιακός Σύμβουλος ν. Κοζάνης την περίοδο 2002- 2006 με τον Ιορδάνη Ανδρεάδη και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης από το 2002-2004
Εκλεγμένος στο ΤΕΕ/Δυτ. Μακεδονίας (1990) και στο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ.
Από το Blogger.