Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Εξαναγκάζουμε την Συγκυβέρνηση στο να πράξει το αυτονόητο

Δήλωση της τομεάρχου Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης για τα κροκοδείλια δάκρυα της όψιμης κυβερνητικής μέριμνας για την προστασία των εγκύων υπαλλήλων στους καταργούμενους οργανισμούς.


Στις 7 Φεβρουαρίου 2014 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή είχε καταθέσει ερώτηση για την επικείμενη απόλυση εγκύων και λεχώνων, οι οποίες υπηρετούν στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού. Η κατάργηση του συγκεκριμένου οργανισμού και άλλων 22 φορέων επιχειρείται με το νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη που αποδομεί το Κράτος καταδικάζοντας το σε διοικητικό μεσαίωνα.
Η κα Ραχήλ Μακρή με ευκαιρία τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας απέστειλε επιστολή προς όλες τις ελληνίδες βουλευτές, καλώντας τις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τιμήσουν τις δηλώσεις, που εξέδωσαν επ' ευκαιρία του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας. Οι ενέργειες της Βουλευτού Νομού Κοζάνης εξανάγκασαν την συγκυβέρνηση να καταθέσει και να κάνει αποδεκτή τροπολογία προστασίας του αυτονόητου και Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην μητρότητα και την εργασία σε όλους τους καταργούμενους οργανισμούς.
Οι κυβερνώντες έχουν συνηθίσει να δρουν σπασμωδικά, γι' αυτό και δεν επέκτειναν την αυτονόητη ρύθμιση και στις γυναίκες των οργανισμών, που έχουν ήδη καταργηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΡΤ, όπου η Συγκυβέρνηση ανάλγητα απέλυσε την ίδια κατηγορία εργαζομένων που σήμερα κοκορεύεται ότι προστατεύει με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Για την συγκεκριμένη περίπτωση η κ. Ραχήλ Μακρή έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στις 10 Φεβρουαρίου 2014.
Ο Ελληνικός Λαός δεν εντυπωσιάζεται όταν πράττετε αυτό που υποχρεούστε. Για όσο χρόνο ακόμα βρίσκεστε στην διακυβέρνηση της Χώρας και καταθέτετε τα νομοσχέδια-εκτρώματα καταπατώντας το Σύνταγμα και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, θα μας βρίσκετε απέναντι να σας πιέζουμε στο να πράττετε το αυτονόητο, προασπίζοντας την κοινωνική ηθική. Για εμάς τα δικαιώματα των πολιτών που εδράζονται σε ανθρωπιστικά ιδεώδη και έχουν κερδηθεί με αγώνες, ανά την υφήλιο, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί, ότι οι γυναίκες εργαζόμενες θα απολαμβάνουν την προστασία του δικαιώματος στην μητρότητα και την εργασία η κα Ραχήλ Μακρή θα θέσει το ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών στα πλαίσια της 130ης Συνέλευσης της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Ένωσης που θα διεξαχθεί στη Γενεύη μεταξύ 16 και 20 Μαρτίου 2014.
Από το Blogger.