Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Κυρίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου ‘’Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα’’

Επιστολή της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με τις Συνταγματικές και Νομοθετικές απρέπειες στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Στις 11 Μαρτίου 2014, εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια το Νομοσχέδιο για τις υποτιθέμενες «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις». Με το νομοθέτημα αυτό καταργούνται 23 φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου και δεκάδες εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και γυναίκες θα εκτοξεύσουν το υπάρχον ποσοστό-ρεκόρ ανεργίας, που καταγράφεται στη χώρα μας σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κινούμενος στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής ανικανότητας εξεύρεσης σοβαρών και βιώσιμων λύσεων, ακολουθεί την πεπατημένη των συναδέλφων του στην Συγκυβέρνηση της Συνταγματικής ασέβειας, καταδικάζοντας δεκάδες εργαζόμενες στην ανεργία και τις οικογένειες τους στην πείνα και την εξαθλίωση.
Η αναλγησία των Κυβερνώντων, τους κάνει να μην λαμβάνουν μέριμνα ούτε για τις εγκυμονούσες ή σε λοχεία εργαζόμενες, παρόλο που αυτές προστατεύονται από το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. Τα μορφώματα νομοσχεδίων που καταθέτει η Συγκυβέρνηση, δεν παρέχουν την απαιτούμενη προστασία από την απόλυση στις εργαζόμενες των 23 υπό κατάργηση φορέων. Δεν την παρείχαν ούτε στην περίπτωση της ΕΡΤ, όπου γυναίκες σε προχωρημένη κύηση καθώς και μητέρες βρεφών απολύθηκαν κατά παράβαση του Συντάγματος και της στοιχειώδους νομοθετικής ευαισθησίας.
Η αποκάλυψη της κυβερνητικής απρέπειας έναντι του Συντάγματος και των βασικών ανθρωπίνων αξιών πραγματοποιήθηκε από τη Βουλευτή Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή με τις υπ. αρ. πρωτ. 6093/7-2-2014 και 6127/10-2-14 ερωτήσεις που έχει καταθέσει. Οι Υπουργοί μη μπορώντας να απαντήσουν επί της ουσίας προσέφυγαν σε γενικόλογες υπεκφυγές.
Για να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθεί ποιος στέλνει δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ποιος κάνει πράξη ό, τι υπόσχεται, η κα Ραχήλ Μακρή απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κάτωθι επιστολή προς όλες τις γυναίκες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καλώντας τις να πάρουν θέση αύριο στο κατάπτυστο αυτό Σχέδιο Νόμου, που οδηγεί στον Καιάδα της ανεργίας ακόμη περισσότερους Έλληνες.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:


Αθήνα, 10 Μαρτίου 2014

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΠΡΟΣ:
Τις Γυναίκες Βουλευτές
Του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμη Συνάδελφε,

Στις 11 Μαρτίου 2014, εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια το Νομοσχέδιο για τις υποτιθέμενες «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις». Με το νομοθέτημα αυτό καταργούνται 23 φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκης υπό το βάρος των πιέσεων της Τρόικα και κινούμενος στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής ανικανότητας εξεύρεσης σοβαρών και βιώσιμων λύσεων, ακολουθεί την πεπατημένη των συναδέλφων του στην Συγκυβέρνηση της Συνταγματικής ασέβειας.
Αναλυτικότερα οι υπεύθυνοι για την αποδόμηση της πραγματικής Δημόσιας Τηλεόρασης της ΕΡΤ, επιδεικνύοντας πολιτική αλαζονεία και εγκληματική άγνοια δεν έχουν λάβει τη στοιχειώδη μέριμνα για τις γυναίκες υπαλλήλους του οργανισμού, που ενώ βρίσκονταν στους τελευταίους μήνες της κυήσεως ή σε περίοδο λοχείας απολύθηκαν χωρίς να καλύπτονται ούτε από τις κείμενες διατάξεις που ισχύουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Με την έλλειψη νομοθετικής πρόνοιας και στο παρόν νομοσχέδιο, δύνανται να καταδικαστούν ακόμα περισσότερες εργαζόμενες στην ανεργία και οι οικογένειες τους στην πείνα και την εξαθλίωση.
Είναι καιρός να αναλάβουμε όλες και καθεμία από εμάς ξεχωριστά τις ευθύνες μας απέναντι στις γυναίκες και τις οικογένειες τους που μας εξέλεξαν να τις εκπροσωπήσουμε, όπως και τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Είναι καιρός να αποδείξουμε, πριν στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων μας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ότι οι δηλώσεις μας δεν έγιναν για το "θεαθήναι".
Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ επιβεβλημένη την καταψήφιση του συνόλου του νομοσχεδίου, επιδεικνύοντας τη σθεναρή αντίδραση μας στη νομοθετική προχειρότητα, η οποία παραβιάζει το Συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων στην εγκυμοσύνη και τη μητρότητα.

Με τιμή

Μακρή Ραχήλ


Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr
Από το Blogger.