Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Κύριε Μητσοτάκη είστε αρχάγγελος της απορρύθμισης

Ομιλία της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Κοζάνης στο νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις , του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»


Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή. Κατά την ομιλία της χαρακτήρισε «τερατούργημα» το σχετικό σχέδιο νόμου, αφού για να πετύχει το σκοπό της η κυβέρνηση δημιουργεί «φοβικά και διχαστικά αντανακλαστικά» στην κοινωνία. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τις προτροπές του κ. Θόδωρου Πάγκαλου, τον οποίο τον επιβράβευσαν τοποθετώντας τον ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Προεδρίας στην Στρατιωτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωρίζοντας το ρόλο που διαδραμάτισε στην Εθνική ταπείνωση των Ιμίων, αλλά και στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

Η κ. Μακρή ζήτησε να δοθούν διευκρινήσεις για τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Δημήτρη Στεφάνου, ο οποίος ήταν κομβικό στέλεχος επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, έχει άμεση επικοινωνία με την Τρόικα και όπως αποδεικνύεται είναι ο ιθύνων νους του νομοσχεδίου που θα συμβάλλει στην ολοκληρωτική «απορύθμιση» της δημόσιας διοίκησης, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά ερώτηση που αφορά την «πρόσληψη» της συζύγου κορυφαίου συνεργάτη του Πρωθυπουργού(Γιώργου Μουρούτη), χωρίς να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Κατά την ομιλία της τόνισε ότι δεν υπάρχουν οργανισμοί «φαντάσματα», αλλά «φαντάσματα» διορισμένοι από την κυβέρνηση που πληρώνονται χωρίς λόγο και χωρίς αντικείμενο. Οργανισμοί όπως το ΤΕΟ Α.Ε. έχουν ιδιαίτερη σημασία και μάλιστα αποτελεί κερδοφόρο οργανισμό που παραχωρείται σε ιδιωτικά κεφάλαια. Επίσης, τόνισε ότι καταργούνται οργανισμοί με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον. Τέλος, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, αλλά και στην καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, που αφορούν στην μητρότητα. Ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της με τη φράση «Κύριε Μητσοτάκη, μην εμφανίζεστε ως αρχάγγελος της μεταρρύθμισης. Αρχάγγελος της απορρύθμισης είστε κατ’ εντολή της τρόικα για την οποία ο Υφυπουργός Μεταφορών της Κυβέρνησή σας παραδέχθηκε σήμερα ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό ακριβώς κάνετε, αυτό ακριβώς είστε, εξυπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα και διαλύετε τη δημόσια διοίκηση»

)

Διαβάστε όλη την ομιλία:
Το νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις-Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», που καταθέτει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει χαρακτηριστεί τερατούργημα από δημοσιεύματα έγκυρων μέσων ηλεκτρονικής και έντυπης ενημέρωσης. Μελετώντας τις διατάξεις κυρίως του δευτέρου κεφαλαίου, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι οι χαρακτηρισμοί όχι μόνο ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά αποδίδονται και με επιείκεια.
Η συγκεκριμένη θέση ενδυναμώνεται από την επιλογή σας να δικαιολογείται την επιχειρούμενη αποδόμηση των κρατικών δομών και την καταστροφή του κοινωνικού ιστού με τη δημιουργία φοβικών και διχαστικών αντανακλαστικών στην κοινωνία. Αναλυτικότερα, για να απολύσετε υπαλλήλους, καταφεύγετε στην πλαστή αντιπαλότητα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Σήμερα, σας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Χθες, έφταιγαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γι’ αυτό, βέβαια, τους υπερφορολογείτε. Αύριο, θα φταίνε οι επιχειρηματίες και γι’ αυτό θα οδηγήσετε σε λουκέτο ακόμα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι μόνοι που φταίνε είναι τα κόμματά σας -αυτά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ- των οποίων το ανίκανο και αναποτελεσματικό πολιτικό προσωπικό και οι Υπουργοί και Πρωθυπουργοί κατέστρεψαν τις ελπίδες και σκόρπισαν τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Η συνεργασία της παροδικής, νεοφιλελεύθερης Πολιτικής Άνοιξης του κ. Σαμαρά, με το ανύπαρκτο, στη συνείδηση των πολιτών, πια ΠΑΣΟΚ, διαφαίνεται από το γεγονός ότι η επιχειρούμενη κατάργηση των είκοσι τριών φορέων εδράζεται στις περίφημες, βέβαια, προτάσεις του κ. Πάγκαλου, ως Αντιπροέδρου της τότε Κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε, βέβαια, η Ειδική Αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κυρία Χρυσοβελώνη, στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής και εσείς, βέβαια, το παραδεχτήκατε.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι αποτελείτε απλά συνεχιστές των πολιτικών του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, που βούλιαξε τη χώρα, που κατέστρεψε την οικονομία και κατηγόρησε τους πολίτες αυτής της χώρας για συνενοχή στα δικά του σκάνδαλα. Σε αυτούς τους ανθρώπους αναθέτετε θέσεις ευθύνης, επιβραβεύοντάς τους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να εκπροσωπήσει την ελληνική Προεδρία στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνέρχεται στις 12 Μαρτίου 2014 στις Βρυξέλες. Πολύ περίεργη αίσθηση έχετε για την αξιοκρατία και πολύ μικρή μνήμη διαθέτετε για τον άνθρωπο ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εθνική ταπείνωση των Ιμίων και για το φιάσκο της παράδοσης του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν στους Τούρκους, εθνικών ταπεινώσεων που συντελέστηκαν εξαιτίας της ανικανότητας και ανευθυνότητας των χειρισμών του κ. Πάγκαλου. Συγχαρητήρια! Αλήθεια, πόσους δημοσίους υπαλλήλους θα εκδιώξετε για να πληρώσετε τον κ. Πάγκαλο;
Κύριε Μητσοτάκη, καθώς στην τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας για την επεξεργασία του νομοσχεδίου Επιτροπής είχατε εγκαλέσει τον κ. Μητρόπουλο να σας απαντήσει σχετικά με δημοσιεύματα που είχατε ανακαλύψει, σας καλούμε και εμείς να απαντήσετε για τα αναφερόμενα σε άρθρο του περιοδικού Unfollow, τεύχος 27, Φεβρουαρίου 2014.
Σε αυτό αναγράφεται επί λέξει: «Οι γνώστες των τεκταινόμενων στο Υπουργείο Διοικητικής Απορύθμισης» -όπως έχει καταντήσει- «επιμένουν πάντως ότι ο πραγματικός εμπνευστής και αυτού του νομοσχέδιου δεν είναι άλλος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Δημήτρη Στεφάνου. Ο όχι ιδιαίτερα γνωστός δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απέκτησε κυβερνητικές θέσεις ως στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπανδρέου και παρέμεινε σε όλες τις Κυβερνήσεις των μνημονίων ως άνθρωπος ειδικών αποστολών. Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών συνέταξε τον «Καλλικράτη», που κατά γενική ομολογία υπήρξε ταφόπλακα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά τις εκλογές του 2012, τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνομιλεί απευθείας με τα στελέχη της τρόικας και φαίνεται ότι είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εκστρατεία διάλυσης του δημοσίου, με τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τα λουκέτα σε οργανισμούς και το νέο σχέδιο νόμου». Σας καταθέτουμε το τεύχος που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο άρθρο και περιμένουμε, βέβαια, τις απαντήσεις σας.
Απαντήσεις, βέβαια, περιμένω να μου δώσετε και στην ερώτηση που έχω καταθέσει, για τον παράνομο διορισμό της συζύγου του Κυβερνητικού σας Εκπροσώπου, στην οποία δεν μου απαντάτε. Το καταθέτω και περιμένω να απαντήσετε.
Περιμένω, λοιπόν, να απαντήσετε επισήμως στην ερώτηση που έχω καταθέσει στη Βουλή και αρνείστε να απαντήσετε για το μόνο «φάντασμα» οργανισμό. Δεν υπάρχουν «φαντάσματα» οργανισμοί, κύριε Εισηγητά της Νέας Δημοκρατίας, «φαντάσματα», όμως, υπάλληλοι και ημέτεροι που έχετε διορίσει υπάρχουν. Θα πρέπει, λοιπόν, να τους βρείτε και να τους αξιολογήσετε και αυτούς.
Πέραν, όμως, από τους εμπνευστές αυτού του νομοθετικού τερατουργήματος, η ουσία παραμένει. Μεταξύ των φορέων που καταργούνται είναι πανεπιστημιακά και ερευνητικά ινστιτούτα, οργανισμοί παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών, εταιρείες ανάπλασης και ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων. Σε όλους αυτούς τους φορείς δραστηριοποιούνται πολλοί μεταπτυχιακοί επιστήμονες, αλλά και διδάκτορες. Όλοι αυτοί αποδίδουν κοινωνικό έργο, που αποδεικνύεται και από τα υπομνήματα διαμαρτυρίας φορέων που σας επισημαίνουν το πολιτικό σας ατόπημα.
Οι περισσότεροι εκ των καταργούμενων οργανισμών χρήζουν πιθανόν αναβάθμισης ή εξυγίανσης ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους. Ωστόσο, όμως, οφείλει να υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός και βέβαια μέριμνα για τους εργαζόμενους στους φορείς αυτούς. Παραδείγματα οργανισμών που δεν πρέπει να καταργηθούν αποτελούν το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ο Οργανισμός της λίμνης Κωπαΐδας.
Η κατάργηση του ΤΕΟ αφήνει ανεξέλεγκτους τους εργολάβους, που έχουν αναλάβει την εκτέλεση έργων στους αυτοκινητόδρομους και επί έτη εισπράττουν διόδια, τα οποία αυξάνουν διαρκώς, χωρίς όμως να συντηρούν ή να κατασκευάζουν ούτε ένα μέτρο δρόμου.
Ο Οργανισμός αυτός δεν είναι «φάντασμα», κύριε Eισηγητά της Νέας Δημοκρατίας. Οφείλατε, βέβαια, να γνωρίζατε ότι η ΤΕΟ ΑΕ είναι μία από τις ελάχιστες κερδοφόρες ΔΕΚΟ. Ενδεικτικά, λοιπόν, το σύνολο των εσόδων για τα έτη 2011-13 είναι 165.000 ευρώ και όλα τα χρόνια της ύπαρξής της χρηματοδοτεί τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου και κυρίως του δευτερεύοντος, το οποίο έχετε παραχωρήσει και δεν συντηρείται σχεδόν από κανέναν άλλο φορέα ή τους παραχωρησιούχους.
Ωστόσο τα στοιχεία αυτά έχουν κοινοποιηθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στους αρμόδιους εισαγγελείς της χώρας. Στοιχεία τα οποία έχουμε καταθέσει μέσω της ερώτησης της 20ης Νοεμβρίου 2013, την οποία βέβαια δεν απαντάτε γιατί γνωρίζετε ότι έχουμε δίκιο.
Οργανισμό «φάντασμα» δεν αποτελεί ούτε αυτός που διαχειρίζεται τη λίμνη Κωπαΐδα, που διαχειρίζεται αγροτικές εκτάσεις που κινδυνεύουν να εκποιηθούν μέσω του αδιαφανούς ΤΑΙΠΕΔ, εάν προχωρήσετε στην κατάργηση του συγκεκριμένου φορέα.
Τα ημέτερα σε εσάς μέσα μαζικής προπαγάνδας, που τυχαία ανήκουν στους εργολάβους των αυτοκινητοδρόμων, και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τον απαρχαιωμένο και άχρηστο Οργανισμό. Όταν, όμως, αποκαλύφθηκε η δουλειά και η πραγματική σημασία του φορέα, δεν ακούσαμε από τα επίσημα και υποτιθέμενα υπεύθυνα χείλη σας κουβέντα, παρά μόνο ψελλίσματα για εξυγίανση μέσω της κατάργησης.
Τα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα κατάργησης γεννούν επομένως πολλές σκιές για το εάν η στόχευσή σας δεν είχε επηρεαστεί από παράγοντες πέρα και εκτός του δημοσίου συμφέροντος. Πολλά ερωτηματικά γεννά βέβαια και η προσκόλλησή σας σε πρακτικές αξιολόγησης που ο ίδιος ο ιδιωτικός τομέας, που τόσο θαυμάζετε, έχει απορρίψει ως άχρηστες και αντιπαραγωγικές.
Αναφερόμαστε στην υποχρεωτική βαθμολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων βάσει ποσόστωσης. Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν 15% κάτω του μετρίου υπάλληλοι; Η Κυβέρνησή σας, που είναι 100% κάτω του μετρίου, θα αξιολογηθεί; Όχι βέβαια! Εξακολουθείτε να παραμένετε γαντζωμένοι στην εξουσία εσείς.
Οι Υπουργοί της Κυβέρνησή σας καταπατούν συνεχώς τους νόμους και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας των εργαζομένων γυναικών σε κύηση και σε λοχεία, οι οποίες κινδυνεύουν να απολυθούν γιατί δεν είστε ικανοί να προβλέψετε διατάξεις που να υλοποιούν την επιταγή του Συντάγματος για προστασία της μητρότητας.
Σας έχω καταθέσει ερωτήσεις τόσο για τις αντίστοιχες περιπτώσεις της ΕΡΤ που ήδη απολύσατε, κάνοντας το Σύνταγμα κουρελόχαρτο για ακόμη μία φορά, όσο και για τις εργαζόμενες στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας του Ανθρωπίνου Δυναμικού που καταργείτε με το παρόν μόρφωμα νομοσχεδίου.
Ξέρουμε ότι πάλι θα αποφύγετε να απαντήσετε παλινδρομώντας μεταξύ μισόλογων και γενικοτήτων. Γνωρίζουμε την πολιτική σας ανεπάρκεια, καθώς και την ανάγκη να προσκολληθείτε τυφλά στις επιταγές της τρόικα για να κερδίσετε λίγο ακόμα χρόνο για τον υπουργικό θώκο.
Κύριε Μητσοτάκη, μην εμφανίζεστε ως αρχάγγελος της μεταρρύθμισης. Αρχάγγελος της απορρύθμισης είστε κατ’ εντολή της τρόικα για την οποία ο Υφυπουργός Μεταφορών της Κυβέρνησή σας παραδέχθηκε σήμερα ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό ακριβώς κάνετε, αυτό ακριβώς είστε, εξυπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα και διαλύετε τη δημόσια διοίκηση.
Από το Blogger.