Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Η Ημέρα της Γυναίκας ορόσημο εναντίον του απολυταρχισμού της Συγκυβέρνησης

Δήλωση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Ραχήλ Μακρή, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην Ελλάδα του 2014, στην Ελλάδα του Μνημονίου, η Συγκυβέρνηση των κενών καινοτομιών προέβη σε μια ακόμη: Κατέστησε τον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας πιο επίκαιρο από ποτέ.

Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών η σημερινή και αντί να τιμάμε τους αγώνες της γυναίκας για ισότητα στα ατομικά και στα κοινωνικά δικαιώματα καλούμαστε να τους ξαναδώσουμε.
Η κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αγγίζει και τις γυναίκες, δημιουργώντας ποσοστά ρεκόρ ανεργίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι γυναίκες πέφτουν θύματα μιας συγκυβέρνησης που δεν διστάζει να καταπατά ακόμη και το συνταγματικό δικαίωμα της προστασίας τους από την απόλυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της ΕΡΤ, όπου η Κυβέρνηση απέλυσε δεκάδες εργαζόμενες, σε άδεια κύησης ή λοχείας.
Στις ημέρες της κυβέρνησης της Πολιτικής Άνοιξης και της παρέας Σαμαρά, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν μετατραπεί σε άντρο σεξιστικών σχολίων και επιθέσεων κατά των Ελληνίδων βουλευτών. Προσωπικά, έχω δεχτεί χυδαία επίθεση ακόμη και μέσω σκίτσων πληρωμένων κονδυλοφόρων του συστήματος, γιατί τόλμησα να αντισταθώ στα κυβερνητικά σχέδια. Βέβαια στο πλαίσιο αυτό, δεν μας κάνει εντύπωση η πρακτική της κυβέρνησης που εκφράζεται από τη δήλωση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη: «Όποιος πάει κόντρα, πρέπει να συντριβεί, αμείλικτα χωρίς δισταγμό».
Οι Ελληνίδες έχουμε αποδείξει πολλάκις την αξία μας στην πολιτική, τις επιστήμες και τις τέχνες. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουν να πράττουμε το ίδιο έως ότου αποκατασταθεί η Δημοκρατία που επιτάσσει την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr
Από το Blogger.