Header Ads

«Κλείσε το φως, πες «όχι» στην Πτολεμαϊδα 5»

Από το Ποντίκι
Για πρώτη φορά η διεθνής καμπάνια του WWF, η Ώρα της Γης, έχει άρωμα Ελλάδας αφού συνδυάζεται με την πρωτοβουλία της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης κατά της κατασκευής νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, ενός βρώμικου γίγαντα ισχύος 660 MW και συνολικού κόστους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι το WWF Ελλάς καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα το Σάββατο 29 Μαρτίου, για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ και παράλληλα να υπογράψουν στη διεθνή καμπάνια κατά της κατασκευής νέας βρώμισης μονάδας στην Ελλάδα.
Ήδη περισσότεροι από 12.000 πολίτες έχουν υπογράψει διαδικτυακά την έκκληση του WWF Ελλάς και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδιά της για την Πτολεμαΐδα 5, και να σχεδιάσει ένα καθαρό και ενεργειακά ασφαλές όραμα για την χώρα. Παράλληλα ζητούν από τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσσό KfW να ακυρώσει τα σχέδια χρηματοδότησης της Πτολεμαΐδας 5, και να στρέψει το επενδυτικό της ενδιαφέρον παγκοσμίως από τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια.
Να σημειωθεί ότι η εκστρατείς η Ώρα της Γης, ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF και η χώρα μας συμμετείχε για έκτη χρονιά.
Από το Blogger.