Header Ads

Οι Δυνάμεις της κοινωνίας στο προσκήνιο

Τα δίκτυα πολιτών και ο ενεργός τους ρόλος στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών ήταν το θέμα της συζήτησης που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κοβεντάρειο, με πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτών Pro-tasis.


Παρουσιάζοντας τους προσκεκλημένους, ο συντονιστής της εκδήλωσης Νίκος Ραχωβίτης αναφέρθηκε στη σημασία των δικτύων, ενώ εκ μέρους του Pro-tasis ο Αντώνης Δημητρίου έδωσε σύντομα το στίγμα του δικτύου.

Την εμπειρία του μέσα από τη διπλή ιδιότητα του συνιδρυτή των Atenistasκαι του δημοσιογράφου για θέματα αστικής κουλτούρας μοιράστηκε με το κοινό ο Δημήτρης Ρηγόπουλος.

«Είναι σημαντικό οι πολίτες να καταλάβουμε ότι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας» τόνισε από την πλευρά της η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και αρχισυντάκτρια της εκπομπής στην πράξη.gr Σύλβια Κλιμάκη, επισημαίνοντας τον κυρίαρχο ρόλο των θεσμών στην αλλαγή κουλτούρας.

Από την πλευρά της συλλογικότητας Dubium οι Νίκος Βράντσης και Παναγιώτης Παναγιώτου τόνισαν ότι «το πρώτο βήμα που απαιτείται είναι η δράση και η καλλιέργεια οριζόντιων σχέσεων, καθώς και η ζύμωση των πολιτών μέσα από μη ιεραρχικές σχέσεις».

Στην εκδήλωση συμμετείχε μέσω skype ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών του δικτύου Pro-tasis.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα ζωντανή με πολλές ερωτήσεις για τη συμβολή των δικτύων στην αλλαγή κουλτούρας.






Από το Blogger.