Header Ads

«Πρεμιέρα» αύριο για τα Πολυιατρεία - Ποιους θα εξυπηρετούν

Τις πόρτες τους ανοίγουν, αύριο, για να υποδεχθούν τους ασφαλισμένους πάλι τα πρώην Πολυιατρεία και οι άλλες Μονάδες Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, αλλά και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.Πε.).



Ωστόσο, υπάρχει έντονη η αγωνία στις αρμόδιες Αρχές να ανοίξουν όλες οι Μονάδες και να λειτουργήσουν με όλες τις Δομές τους, στις 20 Μαρτίου, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους πολίτες, τόσο για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όσο και για τους ανασφάλιστους, για επίσκεψη, εξέταση, συνταγογράφηση.

Στη διάθεση των πολιτών θα παραμείνουν και οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί, ο κατάλογος των οποίων όμως σταδιακά θα ανανεώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες που θα ανακύπτουν ανά Υ.Πε.

Ανησυχία προκαλεί, επίσης, για την ομαλή λειτουργία των Πολυιατρείων το γεγονός ότι, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των γιατρών που χρειάζονται για το Π.Ε.Δ.Υ. και για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, με δεδομένο ότι, στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγείας θα έχουν πρόσβαση πλέον και οι ανασφάλιστοι εκτός από τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αύριο, όλες οι Μονάδες Υγείας θα παραδοθούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες, οι οποίες αναλαμβάνουν στο εξής και τη διαχείρισή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Υγείας, η κάλυψη των Μονάδων Υγείας είναι απόλυτη σε Διοικητικό και Υγειονομικό προσωπικό - οι εργαζόμενοι επέλεξαν τις μονάδες υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. σε ποσοστό 98,8% και 99,4%, αντιστοίχως.

epoli.gr
Από το Blogger.