Header Ads

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Όχι στην επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 20 Μαρτίου 2014,ομόφωνα καταδικάζει – όπως όλοι οι Δήμοι και οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας -το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό για κατάτμηση της ΔΕΗ και πώλησης της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ».



Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ στο όνομα μιας ισοπεδωτικής ιδιωτικοποίησης που θίγει άμεσα την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Για μας όλους τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία παροχών λόγω των επιδράσεων- βλαβών που έχει υποστεί και η αποκατάσταση εδαφών της περιοχής είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι.

Εκτιμούμε ότι το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ ΄΄ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ΄΄, αγνοεί προκλητικά και κατάφωρα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της περιοχής που έχουν να κάνουν με αποκαταστάσεις εδαφών, μετεγκαταστάσεις, παροχή τηλεθέρμανσης, υποχρεώσεις καταβολής Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την κάλυψη του λεγόμενου «εξωτερικού κόστους» και πλήθους άλλων θεμάτων που αποτελούν «ανταποδοτικές» υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής και οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν δυναμικάστα σχέδια αυτά.


από τον/την Παναγιώτης
Post navigation
← Ο Μανώλης Στεργίου για τη Λαϊκή Συνέλευση Δημοτών του Βελβεντού
Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ψάχνει… «χορηγούς»! – Ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης σε ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού για οικονομική ενίσχυση →
Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεταστοιχεία

Σύνδεση
Κανάλι RSS άρθρων
Κανάλι RSS σχολίων

Who's Online

1 Member.
43 Guests.

RSS
RSS

Copyright © 2014 Kozani Media. All Rights Reserved. Magazine Basic created by c.bavota.
Εκτύπωση
Από το Blogger.