Header Ads

ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ:Συνάντηση συνταξιούχων με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 17/3/2014, αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συλλόγου μας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑ κ. Παπανικολάου Αναστ. και του εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, σχετικά με την απονομή της επικουρικής σύνταξης, την μη αποστολή εξοφλητικών καθώς και την άρνηση του ΕΤΕΑ να εξυπηρετήσει τα δάνεια των συνταξιούχων.

Από την συνάντηση αυτή, είχαμε τις παρακάτω απαντήσεις από τον κ. Πρόεδρο:
1. Σχετικά με τις καθυστερήσεις της απονομής της Οριστικής απόφασης σε όσους λαμβάνουν προσωρινή, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Οκτώβρη 2014 θα έχουν τελειώσει όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις (περίπου 530).
2. Σχετικά με την απονομή απευθείας Οριστικής απόφασης σε όσους δεν έχουν πάρει καθόλου ούτε προσωρινή επικουρική σύνταξη, μας απάντησε ότι το αρμόδιο τμήμα δουλεύει εντατικά προς την κατεύθυνση αυτή. Μας διευκρίνισε όμως ότι με τον νέο νόμο, απονέμεται οριστική επικουρική, μετά την οριστική απόφαση απονομής της κύριας σύνταξης. Επειδή πολλοί συνάδελφοι έχουν και άλλη ασφάλιση (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ) καθυστερεί η απάντηση από τους αρμόδιους φορείς.
Σε κάθε περίπτωση, μας υποσχέθηκε ότι από τη στιγμή που θα παίρνει στα χέρια του την οριστική της κύριας σύνταξης, σε όσους δεν έχουν άλλα Ταμεία η Οριστική θα βγαίνει το πολύ σε δύο μήνες. Για τους συναδέλφους με άλλα Ταμεία θα καθυστερεί 6-8 μήνες.
3. Σχετικά με την μη αποστολή εξοφλητικών, μας ξεκαθάρισε ότι δεν θα στέλνει πλέον εξοφλητικά. Αντί αυτών θα δημιουργήσει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Μαΐου 2014, και με τον ΑΜΚΑ του ο καθένας θα πληροφορείται ότι έχει σχέση με την καταβολή της επικουρικής του σύνταξης. Στο σημείο αυτό του διευκρινίσαμε ότι ο Σύλλογός μας είναι αντίθετος με τη ρύθμιση αυτή –για πολλούς λόγους- και ότι του έχουμε αποστείλει Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση, στην οποία αναμένουμε επίσημη απάντηση.
4. Τέλος, σχετικά με την άρνησή του να συμφωνήσει με το ΤΑΥΤΕΚΩ για την κράτηση των δόσεων των δανείων των συνταξιούχων από την Επικουρική σύνταξη, μας είπε ότι το ΕΤΕΑ δεν έχει μηχανοργάνωση τέτοια, που να του επιτρέπει να εξυπηρετήσει αυτή τη διαδικασία. Αρμόδιο, κατά τον ίδιο, είναι το Μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ που βγάζει και τις συντάξεις.
Επιφυλασσόμεθα, για άμεσες ενέργειες του Συλλόγου, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος αυτού.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ
http://www.pasas-deh.gr/
Από το Blogger.